Paljastuskirja: Williamin kommentti Meghanista sai Harryn raivostumaan ja suisti prinssiveljekset välirikkoon – ystävät puolustelevat nyt isoveljeä

14:32
Näin asiantuntija kommentoi prinssiveljesten välejä, kun Harry ja Meghan hoitivat viimeisen kuninkaallisen edustustehtävänsä maaliskuussa

Prinssi Harrysta ja herttuatar Meghanista pian ilmestyvästä paljastuskirjasta ennakkoon julkaistut otteet ovat jälleen nostaneet tapetille prinssiveljesten tulehtuneet välit.

Britannian prinssiveljesten välit ovat jälleen tapetilla, kun prinssi Harrysta ja herttuatar Meghanista kertova paljastuskirja Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family on ilmestymässä ja siitä on saatu ensimmäiset ennakkomaistiaiset brittilehdistössä.

The Times kertoi paljastuksia kirjasta viikonloppuna. Niiden mukaan Harry ja Meghan kokivat, ettei heidän valituksenaiheitaan otettu vakavasti ja että he arvelivat toisten kuninkaalliseen perheeseen kuuluvien talouksien vuotavat heistä tietoja lehdistölle.

– Hovissa työskenteli vain kourallinen ihmisiä, joihin he saattoivat luottaa, kirjassa väitetään.

Kirjan ovat toimittaneet Omid Scobie ja Carolyn Durand, mutta Sussexin herttuapari ei ole itse ollut mukana kirjahankkeessa, vaikka myös sellaista tietoa liikkui aiemmin brittilehdistössä. Asia kiistettiin heidän tiedottajansa toimesta BBC:lle.

Sussexin ja Cambridgen herttuaparien välit olivat kirjan mukaan maaliskuussa Meghanin ja Harryn viimeisen kuninkaallisen edustustehtävän aikaan niin kireät, että pariskunnat olivat hädin tuskin puheväleissä. 

Puheyhteyden veljesten välillä kerrotaan katkenneen lähes kokonaan, kun prinssi William oli varoitellut Harrya etenemästä suhteessaan Meghaniin liian nopeasti ja oli kehottanut veljeään "ottamaan aikaa tutustuakseen tähän tyttöön". 

The Timesin mukaan Harryn kerrotaan kirjassa pahastuneen isoveljensä kommentin vähättelevästä sävystä, minkä lisäksi kuninkaalliseen perheeseen kuuluvan iäkkäämmän jäsenen on kirjan mukaan kerrottu kutsuneen Meghanina ”Harryn showtytöksi”.

Siinä missä Harry ja Meghan ovat kirjan perusteella kokeneet, etteivät he saaneet ymmärrystä muilta kuninkaallisen perheen jäseniltä, näkevät Daily Mailille nimettöminä puhuneet William ja Katen ystävät asian varsin eri tavalla.

Ystävien mukaan Cambridgen herttuapari teki kaikkensa toivottaakseen Meghanin tervetulleeksi kuninkaalliseen perheeseen. Lähipiirin mukaan pariskunta otti Harryn ja Meghanin avosylein vastaan, kun nämä vierailivat ensimmäistä kertaa perheen kotona Norfolkissa. Herttuatar Catherine oli lähteen mukaan esimerkiksi huolehtinut, että Meghanille valmistetaan varmasti vegaanista ruokaa.

– On todella virheellistä väittää, etteivät he olisi puhuneet heille tai etteikö Cambridgen herttuapari olisi toivottanut heitä tervetulleeksi, eräs ystävä sanoo.

– Miten voi edes väittää, etteivät he olisi olleet lämpimiä ja vastaanottavaisia, kun he isännöivät Meghania myös jouluna?

Lähipiirin mukaan prinssi William on harmissaan, kun veljesten erimielisyydet on jälleen nostettu tapetille.

– Hän olisi toivonut, että kaikki menevät eteenpäin, joten hän on hiukan surullinen ja harmissaan, kun asiaa kaivellaan taas, sanoo lähde, jonka mukaan pikkuveljen päätös vetäytyä brittihovista oli kova isku tulevalle kuninkaalle.

– Hän oli todella järkyttynyt ja loukkaantunut ja suhde veljeen on yhä varsin etäinen. Hänen suunnitelmissaan ei ole tavata veljeään tänä vuonna, josta tosin pitää huolta myös koronakriisi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja