Mainos

Prinssi Harry palasi Afganistanista

Prinssi Harry on palannut kotimaahansa Afganistanista. Harry ehti olla kymmenen viikkoa Etelä-Afganistanin pahamaineisessa Helmandin maakunnassa, missä hän taisteli Taleban-liikkeen sissejä vastaan.

Harry, 23, palasi kotiin sotilaskoneella joka laskeutui Brize Nortonin sotilastukikohtaan Oxfordin lähelle. Harrylle ei järjestetty virallista tervetuloseremoniaa, ja hän poistui lentokentältä yhdessä vanhemman veljensä Williamin, 25, kanssa kuljettajan ajamalla autolla.

Harryn isä, prinssi Charles, kertoi olevansa äärettömän helpottunut ja onnellinen poikansa paluusta.

- On suunnaton helpotus saada hänet takaisin yhtenä kappaleena. Olen äärettömän ylpeä siitä mitä hän on tehnyt, Charles vuodatti toimittajille.

Myös Britannian pääministeri Gordon Brown äityi kehumaan Harrya.

- Olemme hyvin kiitollisia hänelle kaikesta siitä työstä, mitä hän teki Afganistanissa. Olemme kiitollisia kaikille Afganistanissa palveleville sotilaille, Brown sanoi.

Päätös kotiuttamisesta tehtiin, kun salainen oleskelu Afganistanissa vuoti julkisuuteen.

Harry on ensimmäinen kuninkaallinen sitten setänsä prinssi Andrewin joka on ottanut osaa taisteluihin. Andrew lensi laivaston helikopteria Falklandin sodassa vuonna 1982.

Tätä ennen lähinnä kovana juhlijana kunnostautunut Harry kertoi Afganistanissa toimittajille nauttivansa olostaan taistelukentällä, missä hän sai olla rauhassa julkisuudelta.

Harry tosin myönsi tietävänsä, että mikäli kapinalliset saavat vihiä hänestä, he tekevät kaikkensa saadakseen prinssin hengiltä tai vangiksi. Harry naureskelikin palvelustovereidensa nimittäneen hänet "luotimagneetiksi".

Prinssi Harry on Britannian kruununperimysjärjestyksessä kolmas.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.