Prinssi Harry pukeutui natsiunivormuun 20-vuotiaana – kohukirjan mukaan skandaalipukua olivat valitsemassa myös William ja Catherine

14:03
Asiantuntija arvioi syyskuussa prinssien välejä ja kuningattaren perintöä: "Harrylle ei jätetä palaakaan maata"

Prinssi Harry muistelee elämäkertateoksessa yhtä suurimmista skandaaleistaan.

Prinssi Harryn 10. tammikuuta Yhdysvalloissa julkaistavasta Spare-elämäkertateoksesta on tihkunut rajuja väitteitä julkisuuteen. Yksi tuoreimmista prinssin syytöksistä liittyy hänen veljeensä prinssi Williamiin ja hänen vaimoonsa prinsessa Catherineen.

Kirjan mukaan nimenomaan William ja Catherine kannustivat Harrya pukeutumaan surullisenkuuluisaan natsiasuun vuonna 2005. Harry oli tuolloin 20-vuotias.

Harryn mukaan William ja Catherine olivat "ulvoneet naurusta", kun Harry puki kansalaisuus ja kolonisaatio -teemaisiin juhliin natsiasun. Kyseistä tapauksesta nousi valtava skandaali, jota Harry pahoitteli jälkikäteen. Prinssi William oli itse pukeutunut kotitekoiseen leijona-asuun. 

Page Six -lehden saaman tekstipätkän perusteella Harry kertoo arvuutelleensa pukeutuisiko lentäjäksi vai natsiunivormuun. Valinnan hän oli tehnyt lopulta konsultoituaan Williamia ja Catherinea.

– Soitin Williamille ja Katelle ja kysyin, mitä he ajattelivat. Natsien univormu, he sanoivat, prinssi kertoo kirjassaan.

Harryn mukaan pariskunta oli nauranut itsensä kipeäksi, kun Harry kokeili asua pariskunnan kotona ennen juhlallisuuksia.

– He molemmat ulvoivat naurusta ja sanoivat, että asu oli huonompi kuin Williamin trikooasu. Paljon naurettavampaa! Se oli homman pointti, hän lisää.

Tapauksen sisällyttäminen Spare-teokseen on herättänyt kummastusta. Prinssi Harry on antanut aikaisemmin lausunnon siitä, että natsiksi pukeutuminen on yksi hänen elämänsä kamalimmista virheistä.

– Luulisi, että Harry ottaisi vastuun ja siirtyisi eteenpäin eikä vetäisi veljeään siihen. Hänen mielestään Williamilla oli osuutta skandaalissa, eräs teoksen lukenut lähde kommentoi.

Kuninkaallinen historioitsija Robert Lacey kirjoitti vuonna 2020, että ensimmäinen merkki veljien välisistä ongelmista ilmeni Harryn joutuduttua kantamaan koko skandaalista syntynyt julkisuus yksin, vaikka William oli mukana valitsemassa asua.

– Nuori prinssi alkoi arvioida uudelleen vanhemman veljensä osallisuutta ja Williamin ruusuisen esityksen epäoikeudenmukaisuutta, Lacey totesi vuonna 2020 ilmestyneessä Battle of Brothers -kirjassa.

Lähde: Page Six

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja