Prinssi Danielin koskettava puhe vaimolleen - lue koko puhe

Prinssi Daniel oli haastavan paikan edessä pitäessään puhetta tuoreelle vaimolleen. Perheen ja läheisten lisäksi puhetta kuuntelivat kuninkaalliset ja muut arvovieraat sekä miljoonat television katsojat. Daniel selvisi tehtävästään paremmin kuin hyvin ja piti koskettavan ja kauniin puheen, joka tulee jäämään ihmisten mieleen pitkäksi aikaa.

Lue koko puhe:

Teidän majesteettinne, teidän keisarillinen korkeutenne, teidän kuninkaalliset korkeutenne, teidän kunnianarvoisuutenne, hyvät naiset ja herrat, rakas perhe ja ystävät.
Rakas Victoria. Kruununprinsessa Victoria, Ruotsin prinsessa, minun sydämeni prinsessa.
Yhdeksän vuotta sitten minulla oli oikeus tutustua nuoreen naiseen, jolla on ihana huumorintaju ja voimakas velvollisuudentunto – ja hän on valtavan, valtavan viisas.
Me ystävystyimme. Mitä paremmin häneen tutustuin, sitä vastustamattomammaksi hän muuttui.
Nämä vuodet sinun kanssasi, Victoria, ovat kuluneet lentämällä. Ne ovat olleet parhaita elämässäni.

On ollut hetkiä, jolloin Victorian viralliset tehtävät ovat pitäneet meitä erillään ja usein vieneet hänet kaukaisiin maihin ja mantereille.
En unohda koskaan, kuinka hän joitakin vuosia sitten oli lähdössä yhdelle monista matkoistaan, tällä kertaa Kiinaan. Olisimme erossa kokonaisen kuukauden. Illalla ennen hänen lähtöään hän saapui myöhään kotiin edustustilaisuudesta ja hänellä oli paljon valmisteltavaa ennen kuukauden mittaista matkaansa.
Mutta sen sijaan, että hän olisi nukkunut kallisarvoiset yöunet, hän valvoi koko yön ja kirjoitti.
Aamulla, kun hän oli lähtenyt, löysin laatikon. Laatikosta löysin kolmekymmentä ihanaa kirjettä, jotka oli osoitettu minulle. Yksi jokaiselle päivälle kun hän olisi poissa.
Tämä romanttinen ele on niin tyypillistä sinua, Victoria. Se kertoo kaiken rakastavasta ihmisestä, joka olet.

Olipa kerran nuori mies, joka ehkä ei ollut sammakko, kuten Grimmin veljesten sadussa, mutta ei todellakaan mikään prinssi. Ensisuudelma ei muuttanut tätä asiaa.
Hänen muutoksensa ei ollut mahdollinen ilman viisasta kuningasta ja kuningatarta, jotka hallitsivat kuningaskuntaa vuosien ajan ja olivat täynnä viisautta, kokemusta ja hyväsydämisyyttä. He näyttivät, miten kaikki luonnistuisi. Ja opastivat nuorta paria hellästi ja jakoivat anteliaasti arvokkaita neuvojaan.
Tunnen suurta kiitollisuutta, teidän majesteettinne kuningas ja kuningatar; teidän koko sydämestänne antamasta tuesta ja siitä tavasta, miten olette toivottaneet minut tervetulleeksi perheeseenne.

Tietenkin myös oma perheeni on ajatuksissani. Äitini ja isäni, sisareni ja hänen tyttärensä. Äiti ja isä. Koko varttumiseni ajan olette antaneet minulle ehdotonta rakkautta. Olette auttaneet minua viisaudellanne ja olette auttaneet minua rakentamaan vahvan itsetunnon ja terveet arvot, jotka ovat ohjanneet minua läpi elämän.

Tänään, kun ajoimme pitkin Tukholman katuja, kohtasimme uskomatonta iloa ja lämpöä. Sitä muistoa kannamme syvällä sydämissämme aina. Minun ja Victorian yhteisinä vuosina olen tuntenut tapaamieni ihmisten suuren tuen. Se on ollut minulle hyvin tärkeää. Kiitos. Tunnen suurta kunnioitusta niiden tehtävien edessä, joita minulla on edessäni. Se tulee ilman muuta olemaan suuri haaste. Aion tehdä kaikkeni elääkseni niiden odotusten mukaan, joita minulle asetetaan. Aion tehdä kaikkeni tukeakseni vaimoani, Ruotsin kruununprinsessaa, hänen tärkeässä työssään.

Rakas Victoria. Olen niin ylpeä siitä, että olemme yhdessä. Olen niin onnellinen, että saan nyt olla miehesi. Aion tehdä kaiken mitä ikinä voin, jotta olisit yhtä onnellinen kuin olet tänään.
Victoria, suurin kaikista on rakkaus. Rakastan sinua niin.

Nyt haluaisin nostaa maljan ihanalle vaimolleni.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja