Prinssi Charles kosi alun perin toista naista ennen Dianaa – kyseinen nainen oli prinssin serkku

Näin prinssi Charles ennustaa sään.

Ennen prinsessa Dianan kosimista prinssi Charles pyysi pikkuserkkunsa Amanda Knatchbullin kättä.

Prinssi Charles ja prinsessa Diana vuonna 1981 ja pariskunnan häitä vietettiin vuonna 1982. Loppu on historiaa avioliiton suhteen, joka päättyi lopulta vuonna 1996 ja se jäi historiaan yhtenä onnettomimmista kuninkaallisliitoista. 

Ennen Dianan kosimista Charles oli kuitenkin koittanut onneaan toisen naisen kanssa. Prinssi oli nimittäin kosinut Amanda Knatchbullia, joka on Charlesin pikkuserkku. Kuninkaalliskirjailija Robert Laceyn uutuusteoksen Battle of Brothers mukaan Charlesin isosetä lordi Mountbatten painosti Charlesia kosimaan Amandaa, joka oli hänen lapsenlapsensa. Laceyn mukaan Charles oli "hyvin kiintynyt Amandaan" ja vuosien saatossa serkuksista tuli erittäin läheisiä ja he ovat hyviä ystäviä yhä tänäkin päivänä. 

Charles kosi Amandaa kirjan mukaan vuonna 1979, hieman ennen lordi Mountbattenin salamurhaa Irlannissa. Amanda kuitenkin kieltäytyi kosinnasta – ei sen takia, että hän ja Charles olivat sukua – vaan sen tähden, ettei hän halunnut menettää omaa itsenäisyyttään, mikä olisi väjäämättä tapahtunut mikäli hän olisi liittynyt kuninkaalliseen ydinperheeseen.  

Näinkin läheinen sukulaisuussuhde ei ole suuri yllätys kun kyseessä on kuninkaallinen perhe. Myös Charlesin vanhemmat kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ovat kumpikin kuningatar Victorian suoria jälkeläisiä, eli niin ikään pikkuserkkuja toisilleen. Kuningatar Victoria hallitsi Iso-Britanniaa 1800-luvulla. 

Myös prinssi Charlesin entinen puoliso prinsessa Diana sekä silloinen salarakas ja nykyinen vaimo herttuatar Camilla olivat sukua toisilleen. Diana ja Camilla ovat 1600-luvulla hallinneen kuningas Kaarle II:n jälkeläisiä, eli näin ollen kaukaisempia pikkuserkkuja toisilleen. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja