Prinssi Andrew'n tilanne voi muuttua entistäkin synkemmäksi – uhkaako Yorkin herttuaa myös toinen oikeusjuttu?

1:44
Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikoksista epäiltynä - tästä on kyse

Prinssi Andrew'ta saattaa brittilehti Mirrorin tietojen mukaan uhata myöhemmin myös toinen seksuaaliseen häirintään liittyvä oikeusjuttu.

Britannian prinssi Andrew’n nimi on vilahdellut kohuliikemies Jeffrey Epsteinin ympärille nivoutuneen seksuaalirikosvyyhden yhteydessä jo useamman vuoden ajan. Tällä viikolla vyyhti sai 61-vuotiaan Yorkin herttuan ja brittihovin kannalta entistäkin kiusallisemman käänteen, kun amerikkalainen Virginia Giuffre, 38, haastoi Andrew’n oikeuteen.

Giuffren mukaan prinssi Andrew käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen 20 vuotta sitten hänen ollessaan 17-vuotias. Hän kertoo olleensa tuolloin myös Epsteinin hyväksikäytön uhri.

Brittilehti Mirror kertoo nyt, että Andrew’n tilanne voi muuttua entistäkin synkemmäksi. Lehden saamien tietojen mukaan on mahdollista, että myös toinen nainen suunnittelee oikeusjutun nostamista.

Kyseessä on Epsteinin hierojana ja yksityiskoneen "lentoemäntänä" työskennellyt Johanna Sjoberg, joka on jo aiemmin puhunut julkisuudessa siitä, kuinka on joutunut seksuaalisesti hyväksikäytetyksi. Sjobergin mukaan prinssi Andrew oli kourinut hänen rintaansa, kun hän oli 21-vuotias.

Mirrorin mukaan Sjoberg ei ole nostanut oikeusjuttua aiemmin, koska tapahtumista on lain mukaan kulunut jo liian kauan aikaa. Lehden mukaan Yhdysvalloissa vireillä oleva lakimuutos voisi kuitenkin mahdollistaa sen, että hän voisi tulevaisuudessa nostaa oikeusjutun.

New Yorkin osavaltion senaatti hyväksyi aiemmin kesällä Adult Survivors Act -lain, joka koskee vähintään 18-vuotiaita seksuaalirikosten uhreja. Jos lakimuutos menee läpi, on uhrien mahdollista hakea oikeutta siviilituomioistuimen kautta, vaikka tapaus olisi aiemmin katsottu jo vanhentuneeksi.

Sjobergin lähipiiristä kerrotaan, että tämän juristit odottavat sitä, että lainsäätäjät äänestävät lakimuutoksesta.

– JoJo ei ole koskaan ollut rahan perään, mutta hän tahtoo oikeutta, lähipiiristä kerrotaan Mirrorille.

– Hänen asianajajansa tarkkailevat tilannetta nähdäkseen, voisiko hän saada korvauksia.

Lehti kertoo, että juuri Sjobergin uskotaan olevan "toinen uhri", joka mainitaan Giuffren oikeustapaukseen liittyvässä selonteossa.

Daily Beast -sivusto kertoi jo marraskuussa 2019, että Sjoberg olisi valmis auttamaan Yhdysvaltain liittovaltion poliisia FBI:tä Epsteiniin ja prinssi Andrew'n osuuteen liittyvässä tutkinnassa.

Marraskuussa 2019 prinssi Andrew antoi BBC:lle haastattelun, jossa hän väitti, ettei muista tavanneensa Giuffrea ja kielsi jyrkästi olleensa seksuaalisen hyväksikäytön. Muutama päivä kyseisen haastattelun jälkeen hovi ilmoitti, että Yorkin herttua väistyy kuninkaallisista velvollisuuksistaan.

Tämän viikon käänteitä Andrew tai brittihovi eivät ole kommentoineet lainkaan. Yorkin herttua kuvattiin tiistaina Skotlannissa, kun tämä saapui ex-vaimonsa Sarah Fergusonin kanssa Balmoralin linnalle, jossa kuningatar Elisabet lomailee parhaillaan.

Daily Mailin mukaan Andrew'lla on 21 vuorokautta aikaa vastata syytteisiin. Jos hän pysyy hiljaa, Giuffre voi pyytää oikeusistuinta ratkaisemaan jutun hänen edukseen ilman oikeudenkäyntiä. Tätä pidetään kohtalokkaana Andrew'n maineen kannalta, sillä tuolloin hänet todettaisiin yhydsvaltalaisessa oikeusistuimessa syylliseksi seksuaalirikokseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja