Prinssi Andrew’n seksiskandaalin seuraukset paisuvat entisestään – vuosikymmenten perinne vaarassa: kanavat kieltäytyvät televisioimasta prinsessa Beatricen häitä

1:10
Prinssi Andrew vetäytyi kuninkaallisista tehtävistään marraskuussa Epstein-kohun seurauksena

Britanniassa vuosikymmeniä jatkunut perinne katkeaa, kun prinsessa Beatricen häitä ei nähdä suorana lähetyksenä televisiossa.

Britanniassa on totuttu siihen, että kuninkaalliset häät on televisioitu siitä lähtien, kun kuningatar Elisabetin sisar prinsessa Margaret ja Anthony Armstrong-Jones sanoivat tahdon vuonna 1960.

Vuosikymmenten perinne on kuitenkin katkeamassa, sillä televisiokanavat BBC tai ITV eivät brittilehdistön mukaan aio televisioida prinsessa Beatricen ja Edoardo Mapelli Mozzin häitä.

Edellisen kerran kuninkaallisia häitä seurattiin televisiosta lokakuussa 2018, kun Beatricen sisko prinsessa Eugenie avioitui Jack Brooksbankin kanssa.

Prinsessa Beatricen häiden ennakoitiin olevan sisaren häitä privaatimpi tapahtuma jo pian kihlauksen tultua julki, mutta muun muassa brittilehti Mirrorin mukaan syy sille, etteivät kanavat televisioi häitä olisi prinsessan isän prinssi Andrew’n yllä leijuva seksiskandaali.

Syksyn mittaan paisunut kohu sai alkunsa, kun 35-vuotias yhdysvaltalainen Virginia Giuffre syytti prinssi Andrew'ta sekä edesmennyttä amerikkalaismiljonääri Jeffrey Epsteinia seksuaalirikoksista.

Yorkin herttua joutui skandaalin seurauksena marraskuussa luopumaan kuninkaallisista tehtävistään.

Myös prinsessa Eugenien häät nähtiin BBC:n sijaan ITV:llä, vaikka Mirrorin tietojen mukaan Andrew olisi yrittänyt taivutella yleisradioyhtiötä näyttämään tyttäreensä häät suorana.

Buckinghamin palatsi ei ole vielä vahvistanut häiden ajankohtaa, mutta niiden on spekuloitu ajoittuvan joko toukokuun loppuun tai kesäkuun alkupuolelle.

Andrew’n seksiskandaali on varjostanut Beatricen hääsuunnitelmia jo aiemmin. Pariskunnan kihlajaisjuhlia oli tarkoitus viettää joulukuussa Lontoossa sijaitsevassa luksushotellissa. Daily Mailin mukaan prinsessan täytyi kuitenkin peruuttaa juhlat siinä pelossa, että paparazzit saapuisivat paikalle yrittäen saada kuvia hänen isästään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja