Prinssi Andrew'n massiivinen seksikohu vaikuttaa nyt merkittävästi kuninkaalliseen perheeseen – tytär prinsessa Beatrice joutui perumaan kihlajaisjuhlansa

1:10
Prinssi Andrew vetäytyy julkisista tehtävistä Epstein-kytkösten vuoksi

Prinssi Andrew'n valtava kohu aiheuttaa toimenpiteitä myös kuninkaallisen tyttären prinsessa Beatricen tulevien häiden suhteen. 

Kuningatar Elisabetin toiseksi vanhin poika, 59-vuotias prinssi Andrew on kamppaillut lähes koko kuluvan syksyn ajan valtavan kohun keskiössä. Kohu sai alkunsa siitä, kun 35-vuotias yhdysvaltalainen Virginia Giuffre, ent. Roberts, syytti prinssi Andrew'ta sekä edesmennyttä amerikkalaismiljonääri Jeffrey Epsteinia seksuaalirikoksista. 

Giuffren mukaan hän joutui nuorena Epsteinin seksiringin ja ihmiskaupan uhriksi ja hänet pakotettiin harrastamaan seksiä prinssi Andrew'n kanssa kolme kertaa 2000-luvun alussa. Väitettyjen tekojen alkamisen aikaan Giuffre oli 17-vuotias ja Andrew noin nelikymppinen. 

Andrew kaivoi itselleen entistä syvempää kuoppaa antamalla marraskuussa BBC:lle laajan haastattelun aiheesta. Haastattelun tarkoitus oli puhdistaa prinssin maine, mutta toisin kävi: kuninkaallinen on saanut osakseen erittäin laajaa kritiikkiä vastauksistaan, jotka olivat suuren yleisön mielestä epäuskottavia sekä vaivaannuttavia. 

Kohun seurauksena Andrew joutui astumaan sivuun kuninkaallisista velvollisuuksistaan 93-vuotiaan kuningataräitinsä käskemänä. Kohu on vaikuttanut merkittävästi koko kuninkaalliseen perheeseen, joista viimeisimpänä vahvat vaikutukset on kohdannut Andrew'n esikoinen, 31-vuotias prinsessa Beatrice.

Kihloissa olevan Beatricen on määrä avioitua sulhasensa Eduardo Mapelli Mozzin kanssa ensi vuonna ja pariskunnan kihlajaisjuhlia oli tarkoitus viettää 18. joulukuuta Lontoossa sijaitsevassa Chiltern Firehouse -luksushotellissa. Daily Mailin mukaan prinsessan täytyi kuitenkin peruuttaa kihlajaisjuhlansa siinä pelossa, että paparazzit saapuisivat paikalle yrittäen saada kuvia hänen isästään.

Andrew'n kohu syvenee entisestään, sillä joulukuun alussa BBC esitti Virginia Giuffren antaman niin ikään laajan haastattelun, joka oli kuvattu ennen Andrew'n haastattelua. Giuffre ei perääntynyt piiruakaan aiemmin kertomastaan. 

– Se oli erittäin pelottavaa aikaa elämässäni. Hän tietää mitä tapahtui, minä tiedän mitä tapahtui. Ja vain toinen meistä kertoo totuuden, Giuffre kertoi haastattelussa.

Hovi on kiistänyt kaikki prinssiin kohdistuvat syytökset toistuvasti. Andrew on sanonut muun muassa, ettei hän muista lainkaan Giuffren tapaamista ja on perustellut kantaansa erikoisilla väittämillä.

Andrew'n on tarkoitus luovuttaa tyttärensä prinsessa Beatrice alttarille tämän ensi vuoden häissä, mutta toistaiseksi on vielä epävarmaa, tuleeko tämä olemaan mahdollista. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja