Mainos

Primakov uskoo Venäjän ja Naton sopimukseen

Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov suhtautui tänään optimistisesti Venäjän mahdollisuuksiin saada aikaan sopimus sotilasliitto Naton kanssa. Venäjän ja Naton neuvottelut sotilasliiton laajentumisesta tulevat onnistumaan, hän sanoi.

Primakov puhui lehtimiehille Kremlissä sen jälkeen kun presidentti Boris Jeltsin oli pitänyt kansakunnan tilaa käsittelevän puheensa.

-Jos en uskoisi, että neuvottelut päättyvät hyvin, en kävisi niitä, hän sanoi Venäjän ja Naton välisiin neuvotteluihin viitaten. Kun Primakovilta kysyttiin, mikä olisi Venäjän kannalta hyvä lopputulos, hän vastasi, että Naton tulisi olla siirtämättä sotilaallisia rakenteitaan kohti Venäjän rajoja.

Naton pääsihteeri Javier Solana vierailee viikonloppuna Moskovassa neuvottelemassa Naton laajentumissuunnitelmista. Hänen on määrä keskustella mm. Primakovin kanssa.

Primakov pikavisiitille Yhdysvaltoihin

Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov matkustaa reilun viikon kuluttua Yhdysvaltoihin pohjustamaan Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien huippukokousta, kertoi Venäjän ulkoministeriön edustaja tänään.

Primakov tapaa Washingtonissa 15.-17. maaliskuuta presidentti Bill Clintonin ja ulkoministeri Madeleine Albrightin.

Clintonin ja Boris Jeltsinin huippukokous pidetään Helsingissä 20. maaliskuuta. Asialistan vaikein kysymys on kiista sotilasliitto Naton laajentumisesta itään.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.