Mainos

Presidentti Weizman löylyttää Netanyahua

Israelin presidentti Ezer Weizman arvosteli tänään lehtihaastattelussa pääministeri Benjamin Netanyahua sanoen, että pääministeri on "irti todellisuudesta". Weizman totesi myös, että Netanyahu on pettänyt häntä useita kertoja rauhanprosessin aikana.

Weizman esitti jo eilen ennenaikaisten vaalien järjestämistä Israeliin Lähi-idän rauhanprosessin pitkittymisen vuoksi. Netanyahu kuitenkin torjui ajatuksen ja sanoi, että hän aikoo jatkaa pääministerinä virkakauden loppuun eli vuoteen 2000 asti. Netayahun mukaan rauha on todella lähellä.

-Bibi elää euforian tilassa, omassa maailmassaan, irti todellisuudesta, Weizman sanoi Israelin suurimman sanomalehden Yedioth Ahronothin haastattelussa käyttäen Netanyahusta tämän lempinimeä.
-Kansakunta ei tiedä, minne pääministeri on sitä johtamassa. Hän on täysin hämmentynyt ja väärässä.

Enemmistö israelilaisista eli hieman yli 52 prosenttia kannattaa ennenaikaisten vaalien järjestämistä. Gallup-tutkimuksen tulokset julkistettiin eilen Israelin televisiossa. Kyselytutkimuksen mukaan lähes 33 prosenttia israelilaisista vastusti vaalien järjestämistä suunniteltua aiemmin ja noin 15 prosenttia ei ottanut kantaa asiaan. Kyselyyn haastateltiin 500 aikuisväestöön kuuluvaa israelilaista. Kyselyn virhemarginaali on neljä prosenttia.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.