Presidentti Niinistö Ylellä: Otin Putinin kanssa puheeksi Navalnyin siirron Saksaan

Venäläissairaala: Koomassa olevasta Navalnyista ei ole löytynyt jälkiä myrkytyksestä - MTV:n erikoistoimittaja analysoi oppositiojohtajan tapausta 8:34
Videolla kerrotaan, mitä tiedetään Navalnyin epäillyn myrkytyksen taustoista.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo Ylen ykkösaamussa ottaneensa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa puheeksi oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin siirron Saksaan.

– Tiedustelin, eikö häntä voitaisi Saksaan siirtää. Siinä vaiheessa saksalaiset lääkärit olivat jo paikalla Omskissa, Niinistö kertoo Ylen Ykkösaamussa.

Niinistö kertoo, että Saksan liittokansleri Angela Merkel oli toivonut, että asia otettaisiin puheeksi.

– Merkelin kanssa puhuimme, että otan sen Putinin kanssa esille. Siitä asiasta ei kukaan muu ollut Putinin kanssa käynyt keskustelua kummemmin.

– Sitä en väitä, että minun keskustelullani olisi ollut ratkaiseva merkitys, Niinistö lisää.

Navalnyin tukijat epäilevät oppositiojohtajan joutuneen myrkytetyksi Venäjän sisäisellä lennolla. Navalnyitä hoidettiin ensin Lounais-Siperiassa Omskissa, mutta tänä aamuna ambulanssilento kuljetti hänet hoidettavaksi Saksaan Berliiniin.

Lupa Navalnyin siirtoon saatiin jo perjantaina ja lennon ennakoitiin lähtevän samana iltana, mutta paikallinen terveysviranomainen kertoi lähdön siirtyneen aamuun ja vetosi ambulanssilennon saksalaismiehistön lepoaikoihin.

Niinistö kertoo, että Putin ei vastustanut ehdotusta Navalnyin siirrosta.

– Minulle tuli selväksi Putinilta, ettei hän näe mitään muuta kuin terveydellistä estettä siirtoon. Oletan vähän niin, että saksalainen lääkäridelegaatio antoi vastuunkantamisen tukea venäläisille kollegoilleen.


Lue myös:

    Uusimmat