Presidentti Niinistö varoittaa Ylellä väsymästä koronaepidemiaan: ”Tässä on vähän unohdusta ilmassa”

Koronan takia suljettuun vaasalaispubiin on jäljitetty taas uusia koronatartuntoja – kyseessä on jo seitsemäs tapaus 5:09
Ravintoloissa on tapahtunut viime aikoina useita korona-altistumisia. Videolla kerrotaan, kuinka kertaalleen koronan takia suljettuun vaasalaispubiin on taas jäljitetty tartuntoja.

Presidentti Sauli Niinistö kertoo huomanneensa, että ihmiset ovat unohtaneet koronaepidemian kevään jälkeen. Hän pyytää ihmisiä pohtimaan asiaa itsekseen ja suhtautumaan asiaan vakavasti.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö varoittaa Ylen haastattelussa siitä, ettei koronaepidemiaan suhtauduttaisi yhtä vakavasti ja varoivaisesti kuin keväällä.

– On tässä ainakin vähän unohdusta ilmassa, Niinistö toteaa.

– Ei sanoma ole kaikkien mielessä enää, mikä on täysin ymmärrettävää. Erityisesti nuorison kohdalla, kun elämänhalu ja kokemuksenhalu on valtava. Siinä itselleen kovien rajoitusten asettaminen vaatii ihmiseltä paljon.

Niinistö kehottaa ihmisiä käsittelemään asiaa itsekseen.

– Ihminen on hyvin venyväinen.

Niinistö kertoo, että koronaepidemian torjunnassa on hänen mielestään onnistuttu toistaiseksi kohtuullisen hyvin kuten muissakin pienissä eurooppalaisissa maissa.

– Mielenkiintoista, että keskimäärin pienet kansakunnat ovat selvinneet suhteelisestikin vähemmällä. Kertoo siitä, että on helpompi saada sanoma läpi pienelle porukalle kuin oikein isolle.

Lue myös:

    Uusimmat