Presidentti Niinistö: Olisi yritettävä ymmärtää, että joku ajattelee toisella tavalla – ymmärtäminen ei tarkoita hyväksymistä

Presidentti Niinistön kävelytempaus sai kansan liikkeelle – ei halunnut puhua medialle Prigozhinista 8:06
MTV Uutiset Live: Presidentti Niinistön kävelytempaus sai kansan liikkeelle – ei halunnut puhua medialle Prigozhinista

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on haastanut syntymäpäiväviikollaan suomalaisia liikkumaan ja keskustelemaan. 

Tänään järjestetyssä kävelytempauksessa presidentti käveli yhdessä satojen osallistujien kanssa Töölönlahtea ympäri ajankohtaisista aiheista keskustellen. Tasavallan presidentin kanslia tiedottaa Niinistön ajatuksista tapahtumaan liittyen.

Niinistö totesi kävelyn jälkeen olevansa huolissaan sekä suomalaisten kunnon että keskusteluilmapiirin heikkenemisestä. 

Koronakatko opetti ihmiset puhumaan kirjallisesti ja ruudun välityksellä, jolloin kielenkäyttö on kehittynyt vähän huonoon suuntaan. Näin kasvotusten on ehkä helpompi tulla ymmärretyksi tai ainakin saada perille se, että minä ajattelen näin, sinä ajattelet toisinpäin – siitä huolimatta me voimme keskustella, Niinistö kommentoi.

Presidentin mukaan keskustellessa ei tarvitse olla samaa mieltä. Sen sijaan olisi tärkeä yrittää ymmärtää, että joku ajattelee toisella tavalla kuin itse. Eikä ymmärtäminen tarkoita hyväksymistä, vaikka joskus ajattelusta voi löytää jotain yhteistäkin.

Presidentti totesi liikkumisen ja keskustelun olevan myös helppo yhdistää. 

– Monilla on liikuntaharrastuksia, esimerkiksi pelataan joukkueissa. Silloin tietysti tulee mahdollisuuksia. Mutta heillekin, jotka eivät ole niin organisoituneita, kävely on erinomainen. Olen sitä mieltä, että kannattaisi kutsua kävelemään se naapuri, jonka tuntee huonoimmin, tai työpaikalta se työkaveri, jonka kanssa vähiten puhuu, Niinistö kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat