Mainos

Powell yllättäen Kaukoitään

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell matkustaa yllättäen Japaniin, Kiinaan ja Etelä-Koreaan. Matka alkaa huomenna perjantaina.

Powell on lauantaina ja osan sunnuntaista Tokiossa. Sunnuntaina hän matkaa Pekingiin, jossa hän viettää myös osan maanantaista. Maanantaina Powell suuntaa Etelä-Korean Souliin, missä hän osallistuu vastavalitun presidentti Roh Moo-hyun virkaanastujaisiin.

Powellin on tarkoitus keskustella isäntämaiden kanssa uhkaavasta Pohjois-Korean kriisistä ja maan ydinaseohjelmasta. Viime viikolla Powell esitti, että Kiinan pitäisi tehdä enemmän Pohjois-Korean ydinaseistuksen rajoittamiseksi. Kiinassa Powellin ennakoidaan puhuvan myös Kiinan asenteesta Irakin tuomitsevaan uuteen YK:n päätöslauselmaan.

Kyseessä on Powellin ensimmäinen matka alueelle sen jälkeen, kun Pohjois-Korea ilmoitti ydinaseohjelmastaan lokakuussa. Ilmoitusta Powellin matkasta pidettiin salassa viime hetkeen saakka Irakin tilanteen vuoksi.

Matkasta ilmoittaneen ulkoministeriön tiedottaja Richard Boucherin mukaan Yhdysvalloilla "ei ole mitään suunnitelmia hyökätä Pohjois-Koreaan".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.