Mainos

Powell vakuutti tukea Sri Lankan katastrofiuhreille

Powellin mukaan Yhdysvallat tukee Sri Lankaa niin kauan kuin maan jälleenrakentaminen kestää.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell vakuutti tänään Yhdysvaltain tukevan Sri Lankan katastrofiuhreja ja kertoi maansa luvanneen noin 25 miljoonaa dollaria apua saarivaltiolle. Powell vieraili muun muassa Gallessa Sri Lankan eteläosassa, jonne sijoitetaan myös auttamaan saapuvat Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaat.

- Yhdysvallat tukee Sri Lankaa niin kauan kuin maan jälleenrakentaminen kestää, Powell vakuutti vierailunsa päätteeksi.

Hänen mukaansa Sri Lankaan on tulossa ryhmä merijalkaväen sotilaita sekä insinöörejä ja lääkintähenkilöstöä auttamaan uhreja.

- Yhdysvaltain sotilaallinen läsnäolo on puhtaasti humanitaarista tarkoitusta varten, eikä sillä pyritä vaikuttamaan Sri Lankan poliittiseen ratkaisuun, hän korosti.

Sri Lankan hallitus ja sitä vastustavat tamilisissit ovat taistelleet toisiaan vastaan vuosikymmeniä saarivaltion itä- ja pohjoisosissa.

Powell tapasi vierailunsa aikana myös presidentti Chandrika Kumaratungan ja oppositiojohtaja Ranil Wickremesinghen. Aasiaa tapaninpäivänä runnellut hyökyaalto surmasi Sri Lankassa yli 30 000 ihmistä.

Annan vierailee myös Sri Lankassa

Sri Lankaan saapui tänään myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan, jonka on määrä huomenna vierailla maan itä- ja eteläosissa, joissa hyökyaalto teki pahinta jälkeä. Annan tuli Sri Lankaan Indonesiasta, jossa hän tutustui tuhoalueisiin Acehin maakunnassa.

- Minun on myönnettävä, etten ole koskaan nähnyt tällaista tuhoa, kilometri toisensa perään, ja sitä ihmettelee missä kaikki ihmiset ovat, mitä heille tapahtui, Annan sanoi vierailtuaan Banda Acehissa ja Meulabohin kaupungissa.

YK on arvioinut, että kolmannes Meulabohin 120 000 asukkaasta sai surmansa tsunamissa. Kaupungin eteläpuoleinen alue on yhä täysin eristyksissä.

- Meillä ei ole mitään tietoa Meulabohin eteläpuolelta. Se on suuri huoli, sanoi Michael Elmquist, joka johtaa YK:n hätäapuoperaatiota Banda Acehissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.