Varsinais-Suomi on leviämisvaiheessa – johtajaylilääkäri: Moni unohti suositukset ja sairastui, isommasta illanvietosta tartunta lähes joka toiselle

Osa Suomen sairaalapaikoista on alkanut täyttyä – kuvat näyttävät, missä koronapotilaita on eniten 2:28
Osa Suomen sairaalapaikoista on alkanut täyttyä – kuvat näyttävät, missä koronapotilaita on eniten.

Varsinais-Suomi on siirtynyt koronapandemian leviämisvaiheeseen, kertoo alueellinen koronakoordinaatioryhmä. Ryhmän mukaan tartuntamäärien kasvunopeus on kiihtynyt selvästi.

Varsinais-Suomessa todetaan tällä hetkellä päivittäin noin 50 uutta koronatapausta.  Koronavirustaudin ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on nyt 103 kahden viikon ajalta 100  000 asukasta kohden.

– Annoimme jo viime viikolla koronaepidemian kehityssuuntaa ennakoiden käytännössä kaikki leviämisvaiheen suositukset. Tarkkailemme nyt, miten suositukset tehoavat ja toimivat, sanoo tiedotteessa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.  

Uusista koronatapauksista miltei kolmasosa liittyy perheiden tai lähipiirin tartuntoihin. Lisäksi tartuntoja on raportoitu oppilaitoksissa, työpaikoilla sekä ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä eri puolilla maakuntaa.

– Tartuntalähteiden moninaisuus on kasvanut selvästi. Esimerkiksi eräästä parinkymmenen vieraan illanvietosta tietoomme tuli kahdeksan tartuntaa. Monet uusista tartuntatapauksista ovat valitettavasti sellaisia, joissa suosituksia etäisyydestä, kokoontumismääristä tai maskin käytöstä ei ole noudatettu, ylilääkäri Esa Rintala kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat