Suunnitteletko ikääntyneiden sukulaisten tapaamista jouluna? Ota huomioon tämä THL:n ylilääkärin suositus: "Jos sukulainen itse sitä toivoo"

Joulumatkustukseen ei ole toistaiseksi annettu rajoituksia, mutta korona iskee pahasti sesonkiin – näin Finnair ja VR kommentoi koronaviruksen sekoittamaa joulua 3:42
Joulumatkustukseen ei ole toistaiseksi annettu rajoituksia, mutta korona iskee pahasti sesonkiin – näin Finnair ja VR kommentoi koronaviruksen sekoittamaa joulua.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri suosittelee omaehtoista 10 päivän karanteenia ennen ikääntyneen perheenjäsenen tai sukulaisen tapaamista jouluna. Vierailua tulisi harkita vain siinä tapauksessa, että ikääntynyt perheenjäsen itse sitä toivoo.

Kyseessä ei ole kuitenkaan THL:n virallinen suositus, kuten STT:n jutun aiemmasta versiosta saattoi ymmärtää. 

Ylilääkärin Tuula Hannila-Handelbergin mukaan 10 karanteenipäivän aikana lähikontaktia oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin tulisi välttää huolellisesti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettei karanteenin aikana voi mennä kauppaan, töihin tai harrastuksiin.

Vähäisin tartuntariski vallitsee ulkona ja kun vähintään kahden metrin turvaväli toiseen ihmiseen toteutuu.

Juttua korjattu 8.12.2020 kello 15.22:  Toisin kuin jutusta aiemmin saattoi ymmärtää, THL ei ole antanut yleistä suositusta omaehtoisesta karanteenista, kun ikääntyneitä tavataan jouluna. Kyseessä oli THL:n ylilääkärin suositus.

Lue myös:

    Uusimmat