Porvoon Tarmo nousi takaisin Korisliigaan

Porvoon Tarmon visiitti koripallon I divisioonaan jäi yhden kauden mittaiseksi. Porvoolaiset varmistivat nousunsa takaisin Korisliigaan maanantaina voittamalla Lapuan Korikobrat divisioonan loppuotteluissa kolmannen kerran.

Ottelusarjan katkaissut voitto heltisi tuloksella 79-67 (48-33).

Tarmo vei divisioonafinaalit nimiinsä voiton 3-0. Lapuan Korikobrat saa toisen mahdollisuuden nousuun, sillä se pelaa paras kolmesta –menetelmällä liigakarsinnan Salon Vilpasta vastaan. Liigakarsinta käynnistyy 12. huhtikuuta Salossa.

Maanantaisen taiston tauottua Porvoon Tarmon luotsi Jouni Grönroos oli helpottunut mies.

- Hieno lopetus kaudelle joukkueelta. Olimme asettaneet tavoitteet jo ennen kautta liiganousuun ja ne tavoitteet täyttyivät täydellisesti, kiitteli Grönroos.

Porvoolaiset tekivät ratkaisevan nykäisynsä heti toisen neljänneksen alkuun, jolloin se nousi tilanteesta 21-23 reilussa kolmessa minuutissa 33-23-johtoon. Tuon jälkeen Korikobrat putosi käytännössä voittotaistosta ja kävi pahimmillaan 25 pisteen tappioasemassa (67-42).

- Tänään yhtenäinen tekemisemme ja peliajatuksessa pysyminen olivat tarpeeksi. Päätimme ennen peliä, ettemme jää kahden ensimmäisen finaalin tavoin jälkeen. Näin ei käynyt ja saimme pidettyä johtomme loppuun saakka yllättävänkin helposti, Grönroos analysoi.

Lapua yritti kääntää kahden edellisen finaalitappion kurssia vaihtamalla kokoonpanossaan Kyle Swanstonin Pierre Jallow’hin, joka ei kahdessa ensimmäisessä finaalissa pelannut. Tarmo oli kuitenkin varautunut tähän.

- Meillä oli ennakkoon taktiikat laadittuna sekä Jallow’ta että Swanstonia varten. Ei ollut yllätys, että Swanston oli sivussa, sillä sen verran vaisuksi hänen panoksensa jäi kahdessa ensimmäisessä finaalissa, Grönroos arvioi viitaten Swanstonin seitsemään ja yhdeksään pisteeseen, jotka divarin korikuninkuuden voittanut amerikkalainen kahdessa ensimmäisessä finaalissa sai aikaiseksi.

Tarmon Baeu Muhlbach ja Aubrey Conerly heittivät 19 pistettä mieheen. Tyrwone Still säesti 18 ja Esa Mäki-Tulokas 13 pisteellä.

182-senttiselle Conerlylle Tarmon nousu jatkoa miehen henkilökohtaiselle nostoprojektille. Tarmo oli jo kolmas joukkue, jota Conerly on ollut nostamassa Korisliigaan peräkkäisinä vuosina. Vuonna 2008 Conerly tahdittamana liigaan nousi Forssan Koripojat ja vuotta myöhemmin Salon Vilpas.

Tarmolle nousu tiesi pikaista paluuta Korisliigaan, josta se putosi keväällä 2009.

- Paljon on Porvoon Tarmolla ollut takavuosina ongelmia ja aika vaihderikas kausi nytkin. Pelaajat, valmentajat ja lukuisat vapaaehtoiset seuran ympärillä ovat kuitenkin olleet mukana suurella sydämellä. Tämä oli tärkeä voitto kaikille mukana olleille, pohti Grönroos.

- Nousu Korisliigaan oli myös tärkeä porvoolaisurheilulle sekä Porvoolle. Näinä aikoina on taloudellisesta tilanteesta johtuen vähän ilonaiheita. Jatkossa Tarmo pystyy tarjoamaan huippu-urheilua porvoolaisille. Nähdäkseni myös yksi liigapaikka lisää Etelä-Suomeen tuli myös tarpeeseen – pelaajia on niin paljon, Grönroos päätti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja