F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Portugalin GP:ssä muhii mehukas yllätyssauma, ilmassa suuri määrä kysymyksiä: "Voi tapahtua ihan mitä vain"

5:36
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen paketoivat herkulliset lähtökohdat Portugalin GP-viikonloppuun

C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen povaa Portugalin GP:n kaksien ensimmäisten harjoitusten perusteella äärimmäisen mielenkiintoista viikonloppua.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, ennakkotunnelmat klo 15.00, aika-ajot klo 15.55
Su: ennakkotunnelmat klo 14.00, Portugalin GP klo 15.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Perjantain ensimmäiset ja toiset harjoitukset olivat kaikkea muuta kuin tavalliset.

Ensimmäisissä harjoituksissa kuljettajilla oli suuria vaikeuksia Portimãon radan uuden, liukkaan asfaltin kanssa – etenkin, kun viikonloppuna on käytössä Pirellin kovimmat rengasseokset.

Toiset harjoitukset aloitettiin puolen tunnin rengastesteillä, joissa jokainen talli oli velvoitettu testaamaan ensi kauden prototyyppirenkaita. Viimeisen tunnin aikana harjoitussessio keskeytettiin kahteen otteeseen yhteensä yli puolen tunnin ajaksi, eli tehokasta testiaikaa jäi alle puoli tuntia.

– Esimerkiksi Mercedes-kuljettajat eivät päässeet ajamaan medium-renkaalla. Heillä ei ole kokemusta siitä. Lauantaina aika-ajoon valmistautuessa joudutaan tekemään vielä rengastestiä. Datan puute tekee kilpailuun valmistautumisesta aika vaikean tiimeille ja luo pienen yllätysmahdollisuuden sunnuntaille, Oikarinen ennakoi perjantai-iltana MTV Uutiset Livessä.

Oikarinen ei usko, että Mercedeksen valta-asema olisi varsinaisesti uhattuna, mutta ainakin Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin takana voi tapahtua mitä vain.

– Miten McLaren tai Renault suoriutuu? Siinä on varmasti koko aika-ajon jännittävin osa-alue.

Oman mielenkiintonsa aika-ajoihin tuo myös Portimãon radan vuoristoratamainen profiili: mutkiin pitää ajaa sokkona, eikä kuljettaja aina tiedä, mitä nyppylän takana odottaa. Asema radalla on äärimmäisen tärkeä.

Myös ratarajat noussevat puheenaiheeksi. Tai itse asiassa ne nousivat jo perjantaina. Ensimmäisissä ja toisissa harjoituksissa hylättiin kaikkiaan 125 kierrosaikaa, kun kuljettajat ajoivat ykkös- ja nelosmutkassa sääntöjen vastaisesti.

 – Siinä on sellaiset asetelmat, että aika-ajoissa voi tapahtua ihan mitä vain.

Eikä tylsää pitäisi tulla sunnuntainakaan. Algarveen on ennustettu kisapäivälle sadetta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja