Mainos

Pörssiviikko päättyi laskuun

Helsingin pörssissä päättynyt viikko oli poikkeuksellisen hiljainen. Kauppojen määrä jäi 1,6 miljardiin euroon. Normaalisti samaan ei tarvita edes kahta päivää ja kovimpaan myyntiaikaan se saadaan täyteen päivässä. Perjantain osuus summasta oli 265 miljoonaa euroa.

Myös viikon alavireisyys jatkui. Hex-yleisindeksi päätyi 0,5 prosentin laskulla 5099,26 pisteeseen. Kymmenen vaihdetuimman yhtiön joukosta aavistuksenomaista plussaa tuli vain Fortumille ja Koneelle. Nokian osakkeen hinta halpeni 0,2 prosenttia 12,74 euroon. Nokian painoarvosta rajattu portfolioindeksi laski 0,6 prosenttia.

Päivän aikana eniten halventuivat Viking Line (-14 %), Leo Longlife (-9 %) ja Benefon (-7 %). Laivayhtiön murheena oli tappiollinen ensimmäinen neljännes. Lahjatavarayhtiötä rasitti pettymykseksi laskettu vuositulos. Benefonin riesana on keikkuminen kuilun partaalla, ja tänään tuli tieto yhden perustajaomistajan osakemyynneistä. Uponorin ilmoitus viemärien valmistuksen lopettamisesta Saksassa ja Puolassa oli sijoittajille nollauutinen: päätöskurssi oli täsmälleen sama 18,75 euroa kuin päivää aiemmin. Henkilöstövähennyksistä ilmoittaneella Laroxilla ei käyty kauppaa.

Vetoapua talvilomien hyydyttämään kauppaan ei saatu myöskään maailmanmarkkinoilta. Yhdysvalloissa teknologiapörssi Nasdaqin indeksi ja New Yorkin pörssin teollisuusosakkeiden hintakehitystä kuvaava Dow Jones -indeksi sahasivat päivän aluksi nollan molemmin puolin. Dow Jones oli parin tunnin kaupankäynnin jälkeen piristynyt reilun puolen prosentin nousuun. Nasdaq pyöri edelleen lähellä edellispäivän päätöslukemia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.