Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssi romahti tänään. Osakekurssit laskivat lähes 9 prosenttia, mikä on historian toiseksi suurin lasku.

Helsingin pörssin "mustat päivät"

Hex-yleisindeksi painui päivän mittaan 8,71 prosenttia pakkasen puolelle. Indeksi päätyi pistelukuun 16244,16. Painorajoitettu portfolio-indeksi heikkeni maltillisemmin 4,3 prosenttia. Osakkeita vaihtui 969 miljoonalla eurolla. Sijoittajat siirsivät rahojaan perinteisiin teollisuusosakkeisiin, kuten metsään, joka yhtenä harvoista toimialoista nousi. Prosenteissa mitattuna notkahdus oli historian toiseksi suurin. Edellisestä isohkosta romahduksesta on aikaa vain pari viikkoa.

Markkinoita tämänpäiväinen lasku ei vielä huolestuta. Kun kurssit ovat ennätyksellisen korkealla, myös nousut ja laskut ovat suuria. Leonian pääanalyytikko Petri Korpinevan mukaan heilahtelu on ollut suurta, mutta varsinkin teknologiasektorin tulokset ovat edelleen hyvässä kasvussa. Hän uskoo, että heilahdus korjataan lähipäivinä.

Tuntuvan kurssipudotuksen syyt löytyvät Atlantin takaa. Yhdysvaltain teknologiapörssin Nasdaqin indeksi pakitti eilen lähes neljä prosenttia, mikä heijastui Nokiaan ja Soneraan sekä Helsingin pörssin pienempiin teknologiayhtiöihin. Nokian kurssi painui kymmenisen prosenttia 215,48 euroon. Sonera heikkeni lähes 13 prosenttia ja sulkeutui 67,70 eurossa. Laskijalistan kärki oli täynnä pienempiä teknologiayhtiöitä.

Metsäosakkeilla päivä oli nousujohteinen, sillä ne harppasivat 1,35 prosenttia ylöspäin. Pankkiosakkeet laskivat 0,3 ja metalliosakkeet 1,73 prosenttia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.