Poromafia-kirjailija paljastaa tv-sarjan olleen kehitteillä jo ensimmäisen teoksen kirjoittamisen aikaan

Poromafia – tarina pohjoisen mafiaperheestä jatkuu 8:16
Tarina pohjoisen mafiaperheestä jatkuu – katso Mikko-Pekka Heikkisen haastattelu

Poromafia-sarja on saanut inspiraation Mikko-Pekka Heikkisen kirjasta. 

MTV3-kanavalla starttasi täällä viikolla kehuttu Samuli Edelmannin tähdittämä Poromafia-draamasarja. Sarjaa kuvaillaan mustan huumorin sävyttämäksi rikossaagaksi, jonka keskiössä on pohjoisen erämaita hallitsevan perheen sisäinen valtataistelu.

Sarja on saanut inspiraationsa kirjailija-toimittaja Mikko-Pekka Heikkisen samannimisestä romaanista. Poromafia Osa 2 -kirjan juuri julkaissut Heikkinen saapui Huomenta Suomen vieraaksi tiistaina 24. lokakuuta kertomaan uudesta teoksestaan. 

– Kustantajani oli sitä mieltä, että kun tulee tv-sarja, tarvitaan lisää Poromafiaa. Mutta se oli minulle erittäin mieluinen työ, koska nämä hahmot ovat eläneet päässäni sieltä Poromafia ykkösen ajoilta saakka. Tv-sarja oli kehitteillä niistä ajoista lähtien, kun aloin kirjoittelemaan ensimmäistä Poromafiaa, Heikkinen kuvailee. 

Televisiosarjassa hän kertoo olleensa kommentoijan roolissa. Heikkinen sai luettavakseen käsikirjoitusversioita ja kommentoi niitä ohjaaja-käsikirjoittaja Mika Kurviselle ja tuottaja Pete Eklundille

– Mika Kurvinen on laittanut sinne niin sujuvia sutkauksia, enpä olisi ehkä itse keksinytkään. Siinä sellainen samanlainen musta huumori kuin Poromafia-kirjassa. Henki on siellä tallella hyvin. lähinnä kehuin, jotain minikommentteja, ehkä jostain murteista, Heikkinen kuvailee. 

Mikä on Heikkisen oma suhde Lappiin? Katso koko haastattelu ylhäällä olevalta videolta!

Poromafia-sarjan pääosissa nähdään Edelmannin lisäksi Mikael Persbrandt, Anna-Maija Tuokko, Rea Mauranen, Aake Kalliala, Olavi Uusivirta, Kaarina Hazard, Mikko Kouki, Paavo Westerberg sekä Elias Westerberg.

Poromafia maanantaina MTV Katsomossa ja kello 21 MTV3-kanavalla. Sarja on katsottavissa kokonaisuudessaan MTV Katsomo+ -tilauksella.

Lue myös:

    Uusimmat