Porin uskomaton tunnelma sai Ässien sankarin Aleksi Heimosalmen, 19, haukkomaan henkeä

Maalikooste: Ässät - Ilves 6:30
Videolla maalikooste ottelusta Ässät-Ilves.

Ässille lähtökohdat jääkiekon Liigan toiseen puolivälierään olivat täysin selvät. Mestarisuosikki Ilveksen todellinen haastaminen ei kestäisi yhtään kotitappiota. Sen verran merkittävä tasoero oli ensimmäisessä kohtaamisessa perjantaina.

Yksi välipäivä muutti paljon. Ässät otti ohjakset käsiinsä varsinkin avauserässä ja nappasi maanantaina lopulta 5–2-voiton.

Voittomaalin onnistui tekemään porilaisjoukkueen oma kasvatti Aleksi Heimosalmi. Joachim Rohdin osui kahdesti tyhjiin, ja muut maalintekijät olivat Niklas Appelgren ja Roope Talaja.

– Olihan se hieno kokemus. Halli oli täynnä ja tuollainen meteli, ja itse sain ketsuppipulloa auki. Hieman olen maalinteon kanssa tuskaillut, Heimosalmi kiitteli.

– Todistin samanlaista tunnelmaa katsomosta käsin vuonna 2013. Pikkupoikana en paljoa seisomakatsomon eturivistä nähnyt, vaan enemmän muiden reaktioista päättelin, milloin oli maalipaikka Ässillä ja milloin vastustajalla, Heimosalmi fiilisteli.

Ilves näytti tehokkuuttaan Matias Mäntykiven ja Petri Kontiolan maaleissa.

– Tämä oli tiukka ja tasainen vääntö, molemmilla oli hetkensä. Ässät oli parempi ja ansaitsi voiton, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat