Ässille muodostumassa väkevä kotitaika SM-liigan pudotuspeleissä – ottelusarja tasoihin Ilvestä vastaan, Niklas Rubinille lähes 40 torjuntaa

Ässät tekee 3-2 maalin 1:17
Aleksi Heimosalmi iski Ässille 3–2-osuman

Porin Ässien kotitaika pitää SM-liigan pudotuspeleissä. Altavastaajana Ilvestä haastavat patapaidat tasoittivat puolivälieräsarjan nappaamalla 5–2-kotivoiton yli 6000-päisen porilaisyleisön edessä.

Ässät johti ottelua kolmeen otteeseen. Avauserässä Roope Talaja vei kotijoukkueen 1–0-johtoon. Matias Mäntykivi tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin.

Myös toisessa erässä joukkueet etenivät Ässien aloitteesta tasatahtiin. Niklas Appelgren huudatti ensin Isomäkeä, mutta hetken kuluttua Petri Kontiola tasoitti lukemat 2–2:een.

Ottelusarjan toinen näytös ratkesi päätöserässä. Aleksi Heimosalmi nakutti Ässät 3–2-johtoon neljän minuutin pelin jälkeen.

Katso Heimosalmen voittomaali pääkuvan videolta!

Ilves hallitsi pääosin kenttätapahtumia ajaessaan patapaitoja raivoisasti takaa. Ässät-maalivahti Niklas Rubin torjui kiekkosateessa lopulta 38 kertaa. Kiekko pelastettiin loppuminuuttien aikana kertaalleen maaliviivalta.

Ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdin astui esiin, kun Ilves haki tasoitusta ilman maalivahtia. Rohdin lasautti laatan kahdesti tyhjiin.

Loppulukemat 5–2 Ässille. Ottelusarja jatkuu tasatilanteesta 1–1 keskiviikkona Tampereella.

Ässät voitti molemmat kotiottelunsa myös 1. kierroksella TPS:ää vastaan. Isomäestä ei ole haettu tänä keväänä vielä vierasvoittoa.