Porin murhasta epäilty ulkomaalainen mies yhä ehdokkaana seurakuntavaaleissa – Kirkkoherra: "Kysyjät eivät ole voineet kuvitellakaan mitään tällaista"

0:17

Porin henkirikoksesta ja tuhopoltosta epäilty mies on ehdokkaana seurakuntavaaleissa sitoutumattomien listalla. Teljän seurakunnan kirkkoherra kertoo yhteisön olevan järkyttynyt uhrin ja läheisten puolesta.

Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala kertoo seurakunnan ottaneen tiedon vastaan järkyttyneenä.

– Luonnollisesti myös yllättyneinä, koska hän ei olisi siellä listoilla ollut, jos olisimme pystyneet kuvittelemaan mitään tällaista, Huhtala sanoo.

Huhtala kertoo tavanneensa henkirikoksesta epäillyn ja voivansa sanoa tuntevansa hänet. Mies on ehdokkaana seurakuntavaalissa sitoutumattomien listalta. Teljän seurakunta tiedotti asiasta tänään.

Poliisi kertoi aikaisemmin tänään, että vuonna 1990 syntynyt ulkomaalaistaustainen mies on määrätty vangittavaksi todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Asuu Porissa

Huhtala kertoo, että miehen täytyy asua Porissa, sillä muuten hän ei voisi olla seurakunnan ehdokkaana.

Kirkkoherran käsitysten mukaan mies saapui Suomeen vuonna 2015 turvapaikanhakijana, ja hänellä on oleskelulupa Suomessa.

– Voin sen verran sanoa, että hän on ollut parin vuoden ajan seurakunnan toiminnassa mukana, Huhtala kertoo.

Kysytty ehdokkaaksi

Huhtala kertoo, että seurakunta on ilmeisesti kysynyt miestä ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin.

– Jos häntä ei olisi kysytty, niin hän ei voisi olla ehdokkaana, eli ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, Huhtala sanoo.

– Luonnollisesti kysyjät eivät ole voineet kuvitellakaan mitään tällaista, Huhtala toteaa.

"Järkytyksen keskellä"

Miestä ei voida vaalijärjestyksen mukaan poistaa seurakuntavaalien ehdokkaiden listalta. Seurakuntavaalit järjestetään 18. marraskuuta.

– Jos hän tulisi valituksi, niin toteaisimme, ettei hän ole enää kelpoinen toimimaan luottamustoimessa. Se on tässä outo tai peräti ikävä asia, että vaalijärjestyksen mukaan tässä vaiheessa ei pystytä poistamaan ehdokkaita.

Huhtala kertoo seurakunnan olevan järkyttynyt tapauksesta.

– Olemme syvästi järkyttyneitä uhrin ja uhrin läheisten puolesta. Toivomme kuitenkin, että ihmiset kaiken tämän järkytyksen keskellä huomaisivat nähdä maahanmuuttajat yksilöinä, eivätkä ajattelisi, että kaikki tekevät tällaisia tekoja, Huhtala sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja