Ponssen johto erosi

Metsäkonevalmistaja Ponsse ilmoitti tänään toimitusjohtaja Tommi Lindbomin lähdöstä. Lindbomin ohella paikkansa jättivät talousjohtaja Marko Karppinen ja vientijohtaja Mikko Tahkola.

Syynä olivat yhtiön kehittämiseen liittyvät näkemyserot, mutta sen tarkemmin asiaa ei yhtiön hallituksesta kommentoitu.

-Tähän ei liity mitään dramatiikkaa. Meillä oli vain erilainen näkemys yhtiön kehittämissuunnista. Hyvässä yhteisymmärryksessä sovittiin minun toimisuhteeni ja kahden muun henkilön työsuhteen päättämisestä, Lindbom puolestaan sanoi.

Hänkään ei suostunut kertomaan näkemyseroista sen tarkemmin. Lähtevä toimitusjohtaja lisäsi, että yhtiö on "hirmu hyvässä kunnossa" ja menestyy varmasti jatkossakin.

Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty metsänhoitaja Tommi Ruha. Ruha aloittaa työssään huomenna. Ruha siirtyy vetovastuuseen Ponssen amerikkalaisen tytäryhtiön johdosta.

Tilauksia enemmän kuin vuosi sitten


Johtajavaihdoksista ilmoitettiin samalla, kun yhtiö julkisti tuloksensa tammi-syyskuulta. Tuloksen aikaistamisesta kerrottiin jo perjantaina.

Tammi-syyskuun voitto rahoituserien jälkeen oli hieman vaille 7 miljoonaa euroa eli noin 41 miljoonaa markkaa. Sitä rokotti heikko alkuvuosi. Viime vuonna vastaavaan aikaan tulosta kertyi 8,5 miljoonaa euroa eli miltei 51 miljoonaa markkaa.

-Osavuosikatsaus oli tähän markkinatilanteeseen nähden erinomainen, Lindbom sanoi.

Liikevaihtoa yhtiölle kertyi runsaat 85 miljoonaa euroa. Viennin ja ulkomaisten toimintojen osuus oli hieman päälle 60 prosenttia. Se nousi hieman viime vuodesta.

Ponssen tulevan toimitusjohtajan sijainen pr-päällikkö Juha Vidgren sanoi Ponssen näkymien olevan hyvät, vaikka alaa varjostaa metsäteollisuuden heikot suhdanteet. Valttina ovat uudet koneet, jotka ovat käyneet hyvin kaupaksi.

Vidgrenin mukaan tästä kertoo myös vahva tilauskanta: syyskuun lopussa tilauskirjoissa oli varauksia 23 miljoonalla eurolla eli runsaalla 137 miljoonalla markalla. Se on enemmän kuin vuosi sitten.

Vidgrenin mukaan Yhdysvaltoihin tehdyt terrori-iskut ja sen seurausvaikutukset näkyivät hetkellisesti Yhdysvaltojen myynnissä, mutta nyt tilanne on sielläkin korjaantunut.

-Suurin vaikutus on metsäteollisuuden suhdanteilla, Vidgren totesi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat