Poliisit puuttuivat peliin – suomalainen rallimestari kertoo hämmästyttävästä keskeytyksestään: "Viikon työ meni hukkaan"

Kalle Rovanperä palkitsi tuoreet WRC3-mestarit Roope Korhosen ja Anssi Viinikan 1:05
Kalle Rovanperä palkitsi tuoreet WRC3-mestarit Roope Korhosen ja Anssi Viinikan

WRC2-luokassa Keski-Euroopan MM-ralliin startannut Roope Korhonen koki torstai-iltana kerrassaan erikoisen keskeytyksen. Vasta uransa kolmannessa asfalttirallissa kilpaillut Korhonen, 24, menetti keskeytyksen myötä tärkeitä ajokilometrejä.

Administrative reasons – hallinnolliset syyt.

WRC3-luokan mestariksi tällä kaudella jo kruunatun Korhosen keskytys Keski-Euroopan MM-rallissa oli takuulla yksi lajihistorian kummallisimmista.

– Kilpa-autoon myönnettyjen rekisterikilpien voimassaolo päättyi Saksan poliisin mukaan, kun kilpailijapari ylitti Saksan maarajan siirtymällä kohti Tshekin Prahaa, Korhosen edustama Rautio Motorsport tiedotti torstai-iltana sosiaalisessa mediassa.

Kolmen eri maan alueella ajettavan kilpailun lähtöseremoniat ja kaksi ensimmäistä erikoiskoetta järjestettiin Tshekin puolella, ja kilpailun keskuspaikka on Saksan Passaussa. Korhosen ajaessa kohti iltahuoltoa Saksan poliisi määräsi auton rajanylityspaikalla ajokieltoon, eikä kilpailun jatkaminen ollut enää mahdollista.

– Meille tuli tieto siitä vähän aikaisemmin. Kartturi Anssi (Viinikka) sanoi, että siinä rajalla ne varmaan meitä odottavat. En siitä tilanteesta sen kummemmin tiennyt, mutta sitten selvisi, että kilvet eivät olleet enää voimassa ja jäimme siihen, Korhonen kertasi poikkeuksellista tilannetta MTV Urheilulle.

Tulospalvelusivusto eWRC:n mukaan kolme muutakin kuljettajaa on joutunut keskeyttämään kilpailun vastaavan hallinnollisen syyn vuoksi.

– Aika erikoinen keskeytys. Viikon työ meni hukkaan. Tämä oli iso ja tärkeä kisa meille, ja olimme tehneet paljon töitä tämän eteen. Ja kun ei se asia ollut meistä kiinni millään tavalla. Ei olisi voinut itse tehdä mitään toisin. Kyllähän se syö miestä.

– Olisi ollut hyvät kilometrit ja kokemukset tulossa, mutta ne jäivät nyt saamatta. Onneksi oli hyvä testiralli Itävallassa silloin edellisenä viikonloppuna, niin päästiin edes jotain ajamaan. Eikä nyt mitään mestaruuksia ratkennut tällä tavalla.

Korhonen kilpaili Keski-Euroopassa italialaisen P.A. Racingin Skoda Fabia Rally2:lla. Ainakaan vielä perjantaiaamuna Korhosella ei ollut täyttä varmuutta siitä, mistä keskeytykseen johtanut virhe oli tarkalleen johtaen aiheutunut.

– Säännöt eivät varmaankaan ole olleet kaikille selvät. Onko sitten tiimi ollut epätietoinen tai ei ole ymmärtänyt niitä oikein. Vastuu on tietysti tiimillä, että oikeat kilvet ovat autossa. Nyt oli sitten tullut jokin väärinymmärrys, että näillä kilvillä ei saanut ajaa.

Keskeytys päätti paitsi Korhosen kilpailun myös koko kauden – ainakin tällä tietoa.

– Jatko on ihan auki. Ei varmaan tänä vuonna enää tule ajohommia, mutta ensi vuonna sitten jatkuu.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat