Poliisilta koskettava muistokirjoitus aktivistien polttamalle maijalle

Luotetun ajoneuvon julma kohtalo kirvoitti poliisin kirjoittamaan pitkän tarinan auton historiasta.

Oulun poliisilaitos julkaisi tänään Facebookissa liikuttavan muistokirjoituksen. Kirjoituksen kohteena on pitkän uran tehnyt poliisiauto, jonka kohtaloksi koitui ydinvoimala-aktivistien typerä päähänpisto.

– Tämä "Maija" valmistui aikoinaan tehtaalta vuonna 2008 ja oli saksalaista työtä. Testitulosten vääristelystä ei niihin aikoihin puhuttu, joten kyseessä oli puhdas "Das Auton" jälkeläinen – lujaa laatua, poliisi aloittaa kirjoituksensa.

– Uskoisin, että lähtiessään tehtaalta, sen toiveissa oli päästä näkyviin hommiin ja sehän löysikin itsensä lopulta meren takaa Suomesta Kuusankoskelta. Hetken ympärilleen katsoessaan, hän huomasi, että hänestä varusteltiin sinivalkoinen poliisiauto – se oli hänelle toiveitten täyttymys, poliisi runoilee nimimerkillään "Sinisen auto vänkäri".

– Pääsin silloin minäkin istumaan useammin tämän Maijan kyytiin ja ajeltiin ympäri poliisialuetta - tasaista ja varmaa oli kyyti. Hyvissä ajoin tuli kuitenkin tieto kun kilometrejä alkoi kertyä, että kesä 2016 olisi viimeinen näissä hommissa. Tilalle tulisi hieman erilaisella maalauksella oleva auto joskus syksyn päälle.

– Loppu tuli kuitenkin aikaisemmin, kun oli suunniteltu. Pyhäjoelle Hanhikiven ydinvoimalatyömaalla oli kansalaisaktivisteilla ns. toimintaviikko suunnitteilla, niin sinut oli lainattu tarpeeseen sinne muutamaksi päiväksi. Sähköpostiin oli tullut viesti, että olit matkustanut 24.4. kohti Pyhäjokea. Silloin en vielä tiennyt, että emme enää kohtaa.

Lue poliisin koko kirjoitus ylläolevasta Facebook-upotuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat