Jenkkipoliisin upea Dodge Charger kuuluu nyt porilaiselle Karille – takapenkillä on istunut supertähti käsiraudoissa

2:22

Porilainen valokuvaamoyrittäjä ja autoharrastaja Kari Lehtonen toi Yhdysvalloista Suomeen Woonsocketin poliisilaitoksen päällikön auton. Nyt upea menopeli ilahduttaa porilaisia torin kupeessa.

Pääkuvan video

Tältä aito amerikkalainen poliisiauto näyttää – ja kuulostaa!

Jenkkipoliisin Dodge Charger -partioauto on ollut Kari Lehtosen unelmana jo siitä asti, kun 1980-luvulla televisiosta katsottiin amerikkalaisia hittisarjoja, kuten Hill Street Bluesia ja Miami Vicea. Sittemmin toiveet ovat käyneet toteen hieman tuoreemman Chargerin muodossa.

– Tämä on amerikkalaisuutta parhaimmillaan! En silloin nuorena poikana kuvitellut, että itselläni voisi olla tällainen menopeli, Lehtonen kuvailee.

Vuosimallia 2007 olevan Chargerin hän löysi netistä Craigslist-ilmoituspalstalta. Paikallinen tuttava kävi ostamassa auton, ja Lehtonen lensi perässä Yhdysvaltoihin tapaamaan auton entistä käyttäjää, Rhode Islandin osavaltiossa sijaitsevan Woonsocketin poliisilaitoksen päällikköä ja työntekijöitä.

– Pääsin kiinni auton historiaan ja tapaamaan niitä, jotka sillä ovat ajaneet. Oli kiva päästä ystävystymään heihin. Auto on ollut myös partioautona, kun päällikkö kyllästyi siihen. Autolla on saatettu 2–3 maratonia Bostonista New Yorkiin.

Auto on tuttu myös USA:ssa pyörineestä televisiomainoksesta, jossa esiintyi amerikkalaisen jalkapallon suurimpiin tähtiin lukeutuva Tom Brady.

– Hänet lyödään (mainoksessa) tämän auton takapenkille. Se on ihan mahtava juttu!

Bradyn "pidättäminen" oli jekku, josta tähti itse ei ollut sillä hetkellä tietoinen. Katso aiheesta kertova uutisklippi alta.

"Autot eivät maksa siellä mitään"

Supertähden kosketuksen lisäksi upeinta autossa on Lehtosen mukaan sen kahdeksansylinterinen ja 5,7-litrainen Hemi-moottori, josta saadaan irti 380 hevosvoimaa.

– Se on aina kaikkien autoharrastajien haave. Voimaa löytyy!

Auto ajettiin New Jerseyn satamaan, josta se tuli kontissa Suomeen. Hintaa poliisi-Chargerille kertyi rahteineen lopulta 15 000 euroa.

– Autot eivät maksa siellä mitään. Tällainen auto löytyy 4–8 tuhannella eurolla. Suomessa hinta on 30 000 euroa. Kalliimmaksi tuli se rahtaaminen ja autovero. Eihän autoharrastaja ole siinä mielessä järkevä ihminen, ei se tee tätä rahan takia.

Vaikka Lehtonen kulkee Porissa poliisiautolla, ei hänelle sakkoja siitä anneta.

– Se ei saa muistuttaa suomalaista poliisiautoa. Siihen vedetään raja täällä. Tämähän ei muistuta.

Katseita ja kommentteja autosta tulee kuitenkin senkin edestä.

Kotona jenkkilippuja

Innostus jenkkityyliin ei jää pelkkiin autoihin. Myös kodin sisustuksesta löytyy uniikkituotteita.

– Kotona on myös isoja Amerikan lippuja. Olohuoneen seinällä on lippu, joka on ollut Yhdysvaltain senaatin tornissa liehumassa. Niitähän ei saa ostaa, vaan ne pitää anoa.

Entä mitä mieltä Lehtonen on Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Suomen-vierailusta?

– Olihan se hienoa, että Suomi oli keskipisteenä. Onhan se vähän erikoinen persoona.

Autoharrastaja Kari Lehtonen kertoi kuulumisistaan SuomiAreenan yhteydessä Porissa. 

Vuoden 2018 SuomiAreena kuvina – galleria päivittyy jatkuvasti: 

Lue myös:

    Yhteistyössä:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja