Gangsteri-Mersusta panssaroiduksi poliisiautoksi: Suomen poliisin miljoonia maksaneet "Hevit" saapuvat pian katukuvaan

Katumaasturit alta pois! Tässä tulee uusi G-Mersu 1:31
Katumaasturit alta pois! Tässä tulee uusi G-Mersu!

Poliisin uusia panssariautoja nähdään niin tavanomaisissa partiotehtävissä kuin yleisötapahtumiakin turvaamassa alkukeväästä alkaen.

Poliisi kertoi ennen joulua hankkivansa 15 kappaletta Mercedes-Benzin G-sarjan maastoautosta muokattuja G280 CDI LAPV 5.4 -ajoneuvoja. Tuttavallisemmin nimellä Hevi tunnettavia panssariautoja sijoitetaan maamme kaikkiin poliisilaitoksiin.

Noin 400 000 euroa kappaleelta maksavien autojen tehtävänä on parantaa poliisin työturvallisuutta ja omasuojaa. Autot ovat väritykseltään tummansinisiä ja niissä on poliisin hälytysajoneuvojen normaali tekninen varustus.

Uusilla autoilla tullaan suorittamaan näkyvää partiointia katukuvassa säännöllisesti vuoden 2019 alkukeväästä alkaen.

Autoja käytetään partioinnin lisäksi muun muassa valtiovierailuiden, yleisötapahtumien ja muiden tilaisuuksien turvaamistehtävissä, poliisin hälytystehtävillä sekä tietyissä erityistehtävissä.

Katso video Hevistä alta.

Tältä näyttää poliisin uusi luotisuojattu ajoneuvo – vastaavia ei muualla Pohjoismaissa 1:23

40 vuotta gangsteri-Mersuja

Maastureiden kiistatonta huippua edustavaa G-sarjaa on valmistettu yli 300 000 kappaletta vuodesta 1979 lähtien, ja sen tuotantokaari on kaikista mallisarjoista pisin koko Mercedes-Benzin historiassa. G-sarja on myös kaikkien Mersun katumaastureiden esi-isä – siksi ne kantavat nimessään G-kirjainta.

G-sarjaa valmistetaan Itävallan Grazissa Magna Steyrin tehtaalla. Koko G-sarjan historia käynnistyi samassa kaupungissa vuonna 1972 silloisten Daimler-Benz AG:n ja Steyr-Daimler-Puchin välisellä yhteistyösopimuksella. Samoin kuin tuohon aikaan, valmistetaan G-sarja edelleen suurelta osin käsityönä.

Lähde: Veho

Lue myös:

    Uusimmat