Poliisi: Helsingin koulupuukotuksesta epäilty tyttö oli miettinyt tekoa etukäteen – vaihtoi kohdetta viime hetkellä

Tutkinnanjohtaja haastattelussa – tämä Vesalan koulun puukotuksesta tiedetään 3:27
Tutkinnanjohtaja haastattelussa – tämä Vesalan koulun puukotuksesta tiedetään

Helsingin koulupuukotuksesta epäilty oli poliisin mukaan miettinyt tekoa jo jonkin aikaa ja kirjoittanut internetissä kiinnostuksestaan puukottaa joku, jotta pääsisi laitokseen tai vankilaan.

Poliisin esitutkinnan mukaan teko tapahtui täysin yllättäen, eikä sitä edeltänyt esimerkiksi sanaharkka. Esitutkinnan perusteella poliisi kertoo, että epäilty tyttö oli ensin miettinyt, että puukottaisi erään toisen luokkalaisensa. Hän muutti mieltään tunnilla.

–  Poliisin tiedossa ei ole, että epäillyllä olisi ollut riitaa tai muuta kaunaa uhrin tai kenenkään muun kanssa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Puukotus tapahtui Vesalan peruskoulussa 8. maaliskuuta kotitaloustunnilla, jossa oli poliisin mukaan toistakymmentä oppilasta. Puukotuksessa käytetty veitsi oli otettu kotitalousluokan laatikosta, poliisi epäilee.

Teosta epäillään 13-vuotiasta tyttöä. Uhri, 14-vuotias poika, sai hengenvaaralliset vammat, mutta on toipumassa.

Poliisi suorittaa esitutkinnan alle 15-vuotiaiden epäiltyjen kohdalla tarvittaessa. Epäillyn puukotuksen esitutkinta ei etene syyttäjälle tai käräjäoikeuteen, vaan sosiaaliviranomaiset vastaavat jatkotoimista.


Lue myös:

    Uusimmat