Poliisilla vauhdikas takaa-ajo Meri-Lapissa: Kortiton kaahari pakeni virkavaltaa etsintäkuulutettu kyydissään

Poliisi ajoi takaa kaaharia Keminmaasta Tornioon eilen illalla. Takaa-ajolle kertyi matkaa yli 20 kilometriä. Poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan takaa-ajotilanne sai alkunsa, kun poliisi oli menossa Keminmaahan suorittamaan hätäkeskuksen kautta tullutta tehtävää, ja vastaan tuli auto, joka liittyi kyseiseen tehtävään.

Auto ei pysähtynyt, vaikka poliisi näytti pysähtymismerkkiä. Sen sijaan kuljettaja päätti lähteä pakenemaan kohti Torniota.

Takaa-ajo käytiin Valtatie 921:llä ja osin metsäautotiellä. Valtatiellä pakenijan matka saatiin poliisin mukaan lopulta pysäytettyä piikkimattoon.

Paon aikana pakoauton kuljettaja ajoi huomattavia ylinopeuksia, jopa 170 kilometriä tunnissa, poliisi kertoo. Takaa ajon pituudeksi kertyi 23,5 kilometriä.

Pakoauton kuljettajaksi epäillään 21-vuotiasta henkilöä, jolla ei ole ajo-oikeutta. Hänet on poliisin mukaan äkätty luvatta ratista jo lähes 40 kertaa. Hänen lisäkseen autosta otettiin kiinni henkilö, joka oli ennestään etsintäkuulutettu.

Poliisi tutkii tapausta ainakin törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja