Poliisi toivoo samanlaista vappua kuin viime vuonna: "Silloin koronaturvallisuus on taattu"

Suunnitteletko kokoontuvasi Helsingin keskustaan vappuviikonloppuna? Näin poliisi aikoo toimia juhlijoita kohdatessaan 2:52
Näin vappua tulisi viettää poliisin näkökulmasta – katso ylikomisario Seppo Kujalan haastattelu tästä.

Vappu häämöttää kulman takana ja koronavirusluvut ovat lähteneet laskuun ympäri maata. Moni suomalainen tuumiikin, millä tavoin juhla tulisi viettää. Poliisi kuitenkin muistuttaa, että koronavirusta ei pidä vielä unohtaa juhlahumussa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston säädöksen mukaan pääkaupunkiseudulla saa kokoontua kuusi henkilöä. Helsingin poliisin ylikomisario Seppo Kujala kertoo, että poliisi aikoo valvoa vapun juhlintaa Helsingissä tarkalla silmällä, mutta isoja kokoontumisia ei ole tullut tietoon.

– Lähtökohtaisesti meille ei ole ilmoitettu kokoontumisista, mutta ennemmin kyse on spontaanista liikkumisesta, Kujala sanoo.

THL ja STM kertoivat tänään tiedotustilaisuudesaan, että jokaisen suomalaisen on noudatettava edelleen hygieniaohjeistuksia ja pidettävä etäisyyttä, jotta hyvä tartuntatilanne jatkuu.

Poliisin näkökulmasta Kujala vetoaakin, että suomalaiset tottelisivat valtiovallan määräämiä ohjeistuksia.

– Vappua voi viettää etävappuna omassa kuplassa ulkona tai sisällä kuitenkin kokoontumatta suuriin porukoihin mieluiten kotona turvallisen perhepiirin parissa, Kujala muistuttaa.

Vappua vietetään etävappuna toista kertaa. Tänäkin vuonna muun muassa Helsingin kaupunki aikoo järjestää aktiviteettiä viime vuoden tapaan etäjuhlijoille. Viime vappu sujuikin Kujalan mukaan mallikkaasti.

– Mikäli tänä vuonna pystytään samaan, uskon, että koronaturvallisuus on taattu, Kujala jatkaa.

Katso ylikomisarion haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat