Poliisi toivoo, ettei Tornion cityhirveä tarvitsisi lopettaa

Cityhirvi ei kavahda ihmistä 0:19
Tornion riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Markku Kasala todisti pelottomia cityhirviä.

Poliisi toivoo, että Tornion ns. cityhirveä ei tarvitsisi lopettaa.

Vasojensa kanssa liikkuva kaupunkihirvi hyökkäsi keskiviikkona koiraa ulkoiluttaneen henkilön kimppuun Torniossa. Henkilö jäi hirvien alle loukaten itseään.

Tornion riistanhoitoyhdistys kehottaa varovaisuuteen hirviä kohdatessa ja kuvailee niiden käyttäytyneen taajamassa uhmakkaasti. Yhdistyksen puheenjohtaja Markku Kasala kertoi MTV Uutisille eilen, että hän ei tiedä vastaavaa tapausta sattuneen ennen. Yleensä hirvi pelkää ihmistä, mutta kaupunkiin tottuneet hirvet eivät käyttäydy samaan tapaan. Asiaan liittynee myös se, miten hirviemä suojelee varsojaan.

Poliisin mukaan Näätsaari-Pirkkiön alueelta on tullut useita häiriöilmoituksia hirvistä. 

– Keskiviikon tapahtumien sekä kyseisten hirvien aiemman käyttäytymisen perusteella tilanteen uusiutuminen on mahdollista, sekä ihmisen tai eläimen loukkaantuminen todennäköistä, poliisista kerrotaan.

Poliisi teki keskiviikkona suurriistavirka-apupyynnön (SRVA) kyseisten hirvien lopettamisesta paikalliselle riistanhoitoyhdistykselle. Poliisilla on oikeus lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisen hengelle ja terveydelle. 

– Hirviemä ja vasat lopetetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että ne palaavat asuinalueelle, ja aiheuttavat uusia vaaratilanteita. Poliisi toivoo, että eläimet olisivat palanneet pysyvästi metsään, eikä niitä tarvitsisi lopettaa häiriökäyttäytymisen vuoksi, poliisista tiedotetaan.

Lue myös:

    Uusimmat