Mainos

Poliisi sai huomautuksen huume-epäilyjen kertomisesta

Itäsuomalainen poliisi on saanut apulaisoikeuskanslerilta huomautuksen, koska hän meni kertomaan huumerikosepäilystä epäillyn työnantajalle.

Tutkinnanjohtajana toiminut komisario oli kesken esitutkinnan ottanut yhteyttä epäillyn työnantajaan ja sanonut työntekijän käyttävän erittäin todennäköisesti huumeita. Komisario oli myös kertonut epäilevänsä, että päihteiden käyttö jatkuu yhä.

Poliisi perusteli tekoa velvollisuudellaan kertoa turvallisuusriskistä yritykselle.

Komisario kertoi käyneensä epäillyn esimiehen kanssa "rakentavan keskustelun" tämän" luotettavuudesta ja sopivuudesta" yrityksen palvelukseen. Komisario katsoi, että hänen toimintansa perustui poliisilakiin.

Apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkan mukaan tieto oli lain nojalla pidettävä salassa eikä komisario olisi saanut paljastaa sitä. Jonkka korostaa, ettei poliisin tehtäviin kuulu esittää ennustetta siitä, miten todennäköisesti joku jatkaa päihteiden käyttöä.

Jonkan mukaan poliisin ei myöskään pidä esittää arvioita siitä, miten suurella todennäköisyydellä rikoksesta epäilty on syyllistynyt tutkinnassa olevaan rikokseen.

Apulaisoikeuskansleri antoi komisariolle vastaisen varalle huomautuksen lainvastaisesta menettelystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.