Mainos

Poliisi: Potentiaalisin seksin ostaja on päihtynyt änkyrä

Komisario Jussi Huhtala Helsingin poliisista kertoo MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmalle, että poliisi on kirjoittanut viime aikoina useita sakkoja seksin osto- ja myyntiyrityksistä. Sakkoja kirjoitetaan prostituoiduille myös niskoittelusta. Niskoittelulla tarkoitetaan, että prostituoitu on toistuvista poistumiskäskyistä huolimatta myynyt seksiä tietyllä paikalla.

Helsingin poliisi valvoo kaduilla ja ravintoloissa tapahtuvaa prostituutiota normaalin katu- ja liikennevalvonnan yhteydessä. Toisinaan prostituutioon tartutaan myös erillisin tehoiskuin.

Ostajat yleensä kovassa humalassa

Kiinniottotilanteessa seksin ostajien ja myyjien suhtautuminen poliisiin vaihtelee.

–Miehet ovat yleensä hyvin vaivautuneita. He ovat vähän sellaisia änkyröitä, sillä he ovat yleensä kovassa humalassa. Naiset taas tuntuvat olevan alansa ammattilaisia, eivätkä he ole hirvittävän yhteistyökykyisiä tai -haluisia, Huhtala kertoo.

Osa ostajista kiistää seksinostoaikeensa, mutta muitakin tapauksia löytyy. Seksin ostajia on Huhtalan mukaan Helsingissä hyvin erilaisia.

–Vaikka osa ostajista kiistää aikeensa, niin osa taas tulee jopa ihan suoraan kertomaan, kuinka homma pyörii, ja minkälaisia hintoja on ollut. Asiakkaat ovat kansainvälisiä, ja turistejakin kaduilla nähdään. Kuitenkin potentiaalisin seksin ostaja on erittäin päihtynyt keski-ikäinen mies.

Poliisilaitosten suhtautuminen katuprostituutioon vaihtelee rajusti eri puolilla Suomea. Toisin kuin monella muulla paikkakunnalla, Helsingissä ongelmaan on tartuttu järjestyslain voimin.

Katso juttu Helsingin katuprostituutioratsiasta keskiviikon 45 minuuttia -ohjelmassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.