Mainos

Poliisi: Seksistä maksetaan Suomessa enemmän kuin muualla

Suomessa ja Helsingissä on tällä hetkellä jopa ylitarjontaa seksistä. Seksin myyjiä liikkuu kaduilla ja internetissä enemmän kuin sen ostajia.

Rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson Helsingin poliisista kertoo MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa keskiviikkona, että monet ulkomaalaiset prostituoidut tulevat Suomeen parempien tienestien toivossa.

–Tämä on sellainen bisnes, että tytöt haluavat tienata mahdollisimman paljon rahaa. Suomessa on kovemmat hinnat kuin muualla Euroopassa, ja silloin tytöt siirtyvät kokeilemaan tänne Suomeen.

Eriksson epäilee myös Euroopan huonon työ- ja taloustilanteen olevan syynä prostituoitujen Suomeen saapumiselle.

Asiakkaita internetistä ja ravintoloista

Seksikauppaa käydään ainakin ravintoloissa ja internetissä. Eriksson kertoo, että internetissä asiakkaita hankkivalla prostituoidulla on asiakkaita keskimäärin 2-5 päivässä.

–Normaalit taksat puolen tunnin palveluksesta pyörivät 80-150 euron paikkeilla. Taksa riippuu tietysti siitä, paljonko asiakkaita hankitaan ja minkälaisia palveluksia heille tarjotaan.

Ravintoloissa käytävä seksikauppa on kalliimpaa. 45 minuuttia sai tarjouksia, jotka olivat noin kolmensadan euron luokkaa.

–Ravintolassa prostituoidun työaika koostuu muutamasta tunnista, ja asiakkaita on huomattavasti vaikeampi hankkia. Paikasta toiseen siirtyminen vie myös aikaa, ja näin ollen ravintolaillan aikana prostituoitu voi saada noin 2-3 asiakasta illassa.

Poliisilaitosten suhtautuminen paritustutkintaan vaihtelee rajusti eri puolilla Suomea. Helsingin poliisi esti viimeksi romanialaisten rikosliigojen nousun Suomeen. Tällä poliisi halusi antaa viestin siitä, että Suomeen ei kannata tulla. Toistaiseksi näyttää siltä, että romanialaiset eivät ole yrittäneet Suomeen uudestaan.

Koko juttu Helsingin katuprostituutioratsiasta 45 minuuttia -ohjelmassa huomenna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.