Mainos

Poliisi: Näin Pudasjärven outo murha tapahtui – uhri yritti estää mönkijävarkauden ja tuli ammutuksi, puoliso siepattiin rahan takia

5:23
Videolla toimittaja Ari Kettunen haastattelee tapauksen tutkinnanjohtajaa Jukka Nurmenniemeä.

Poliisi on edistynyt Pudasjärven murhan tutkinnassa, ja epäilty tapahtumankulku on hahmottunut. Noin kuusikymppisen miehen murha tuli ilmi viime viikon torstaina.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jukka Nurmenniemi KRP:stä kertoo, että tapahtumaketju alkoi todennäköisesti, kun teosta epäilty kolmikko suistui autolla tieltä tienpenkkaan.

– Todennäköisesti hinausapua on haettu anastaen lähitalosta mönkijä, jonka takia talon isäntä on lähtenyt oman omaisuutensa perään. Sitten on nämä ikävät teot tapahtuneet ja mies tullut ammutuksi, Nurmenniemi kertoo.

Talo paloi ja leski kaapattiin kuolleen miehen autoon

Tapaus todennäköisesti jatkui niin, että henkilöt olivat siirtyneet lähettyvillä olleeseen miehen taloon, jossa tapahtumat olivat jatkuneet. Talon sisällä tapahtuneita asioita tutkitaan törkeänä ryöstönä ja törkeänä kotirauhan rikkomisena. Jossain vaiheessa talo oli myös syttynyt tuleen, poliisin epäilyjen mukaan tahallisesti sytytettynä.

– Siitä sitten on siirrytty tilanteeseen, jossa ammutun miehen puoliso on vastoin tahtoaan otettu mukaan ja poistuttu paikalta, Nurmenniemi kertoo.

Kulkupeliksi valikoitui ilmeisesti ammutun miehen auto.

Näkymä oli karu Pudasjärven murhapaikalla. Paikalla oli pahasti palaneen talon lisäksi poliisin eristysnauhat.

0:25

Tulipalo kavalsi henkirikoksen

Tapaus tuli viranomaisten tietoon talon tulipalon vuoksi. Sivullinen oli ilmoittanut asista hätäkeskukseen, ja viranomaiset löysivät paikalta ammutun miehen, mistä seuraisi henkirikostutkinta.

Ei ole täysin selvää, mitä henkirikoksen ilmitulon jälkeen tapahtumat viranomaisten puolella etenivät, mutta kaksi teosta epäiltyä, mies ja nainen, otettiin kiinni Kiimingistä. Kolmannen epäillyn osalta poliisi ilmoitti yleisölle tiedotteessaan, että se etsii punaista autoa, jota ajaa aseistettu ja vaarallinen henkilö.

Yksi pakeni Ruotsiin saakka

Etsintäkuulutettua autoa ajanut mies otettiin kiinni Ruotsin Luulajasta. Samassa yhteydessä poliisi löysi mukaan otetun naisen fyysisesti vahingoittumattomana. Poliisilla on myös epäilynsä siitä, miksi nainen oli pakotettu miehen mukaan.

– Todennäköisesti taloudelliset syyt ovat olleet taustalla. Tällaista ainakin epäillään, Nurmenniemi kertoo.

Poliisi jatkaa tarkemmin tapahtuneen yksityiskohtien, ajankohtien ja mahdollisen suunnitelmallisuuden osalta tutkinta jatkuu. Tässä vaiheessa kuitenkin vaikuttaa siltä, että epäillyt eivät ole tunteneet uhreja ennakolta, ja tapahtumat kohdistuvat kyseisen talon asukkaisiin sattumalta: auto ajoi ulos tieltä juuri kyseisessä kohdassa.

Nurmenniemi arvioi tutkinnan kestävän pitkälle kevääseen tai kesään asti.

Videolla toimittaja Ari Kettunen haastattelee tapauksen tutkinnanjohtajaa Jukka Nurmenniemeä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja