Poliisi kertoo MTV:lle taustoja järjestäytyneeseen rikollisuuteen yhdistetystä nuorisoryhmästä – aseita jopa 16-vuotiailla: "Käytetty velanperintään"

8:15
Poliisitutkinnassa on väkivaltarikoksia, omaisuusrikoksia ja huumerikoksia.

Itä-Uudellamaalla rikoksia tehneessä ryhmässä on ollut poliisin mukaan yli kymmenen jäsentä. Rikokset kietoutuvat pitkälti huumekauppaan.

Itä-Uudenmaan poliisi ja keskusrikospoliisi tutkivat nuorisoryhmän yhteyttä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Ryhmittymiin kuuluu nuoria aikuisia ja alaikäisiä lapsia.

– Pääsääntöisesti he ovat 16–25-vuotiaita henkilöitä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikosylikomisario Petri Eronen MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Joukossa on sekä Suomen että muiden maiden kansalaisia. Nuorisoryhmän koko on Erosen mukaan yli kymmenen ihmistä.

Tapon yritykset liittyvät huumekauppoihin

Poliisitutkinnassa on väkivaltarikoksia, omaisuusrikoksia ja huumerikoksia. Väkivaltarikoksista vakavimmat ovat epäiltyjä tapon yrityksiä.

– Ei ole viitteitä siitä, että tapon yrityksissä olisi ollut ulkopuolisia mukana. Rikokset liittyvät ihmisiin, jokta ovat olleet tekemisissä ryhmittymän kanssa esimerkiksi huumausainekauppaan liittyen, sanoo rikoskomisario Eronen.

Ryhmän hallusta on löydetty muun muassa veitsiä, miekkoja ja ampuma-aseita.

– Niitä on käytetty velanperintään ja uhkailuihin. Tämä on erittäin huolestuttava ilmiö. Niitä on löydetty jopa 16-vuotiaiden hallusta.

Useita ihmisiä on ollut vangittuna ja on edelleen.

Katso artikkelin yläosassa video, jossa kerrotaan enemmän rikosten yksityiskohdista ja kotietsinnöistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja