Poliisi kertoo, ettei sille ole luovutettu kaikkea tietoa Rasmus Takaluoman katoamisesta – koiraetsinnät jatkuvat lähiviikkoina Lapuanjoella

Parisataa ihmistä etsii kuukausia kateissa ollutta Rasmus Takaluomaa, 16, Lapualla – MTV paikalla 0:58
Katso myös: Näin Rasmus Takaluomaa etsittiin huhtikuussa Lapualla jäiden lähdettyä.

Poliisi kertoo käynnistäneensä alkuvuodesta uuden rikostutkinnan liittyen Lapualta kadonneen Rasmus Takaluoman tapaukseen. Tutkinta liittyy poliisin tekemiin tietopyyntöihin.

Nyt poliisi tiedotti tehneensä Rasmuksen etsintöihin liittyen useita tietopyyntöjä eri toimijoille. Yhden tietopyynnön kohde oli ilmoittanut poliisille, ettei kyseistä poliisin pyytämää videotallennetta ole tallennettu.

– Jälkeenpäin on selvinnyt, että tietoa oli tallennettu. Tiedolla olisi todennäköisesti ollut merkitystä tutkinnan alkuvaiheissa etsintöjen ja tutkintatoimien kohdentamisessa, poliisi tiedottaa.

Pohjanmaan poliisi kertoo tutkineensa asiaa niskoitteluna poliisia vastaan.

– Esitutkinta käynnistettiin tammikuussa. Kyse on videotallenteesta, kertoo viestintäpäällikkö Mikael Appel Pohjanmaan poliisista MTV Uutisille.

Poliisi ei kommentoi, onko kyse samasta videotallenteesta, josta Yle kertoi jutussaan viime perjantaina.

– Meillä on useita videotallenteita, mutta sitä en kommentoi, onko kyseessä juuri Ylen mainitsema tallenne, Appel muotoilee.

Mikä oli pimittämisen tarkoitus?

Poliisi ei myöskään kerro, onko niskoittelun kohteena ollut tallenne nyt poliisin hallussa tai mikä motiivi epäillyllä oli pimittää tallenne.

Poliisi kertoo kuulleensa yhtä henkilöä epäiltynä niskoittelusta poliisia vastaan ja asia etenee lähiaikoina syyttäjälle.

Alaikäinen Rasmus katosi viime marraskuussa sen jälkeen, kun hän oli ottanut yhteen paikallisessa baarissa vapailla olleen poliisimiehen kanssa. Pohjanmaan poliisi epäilee poliisimiestä pahoinpitelystä.

Poliisin mukaan pimitetyllä tallenteella olisi todennäköisesti ollut merkitystä tutkinnan alkuvaiheessa. 

– Sitä on mahdotonta sanoa, olisiko merkitys ollut ratkaiseva, Appel toteaa.

Etsintä jatkuu

Poliisilla ei tällä hetkellä ole ratkaisevaa tietoa kadonneesta Rasmus-pojasta. Poliisi jatkaa kuitenkin edelleen hänen etsintöjään.

– Seuraavien viikkojen aikana aiomme kohdistaa koiraetsinnät Lapuanjoelle, Appel kertoo.

– Tarkkaa ajankohtaa en osaa sanoa, etsintöjen aikataulu riippuu myös säästä.

Jos poliisi etsii kadonnutta joesta, uskooko poliisi hänen menehtyneen?

– Mitään varmaa tietoa meillä ei ole suuntaan eikä toiseen. Tällä hetkellä kyseessä on kadonneen henkilön etsintä, Appel muotoilee.

Juttua päivitetty 16.18 Pohjanmaan poliisin viestintäpäällikön haastattelulla.

Lue myös:

    Uusimmat