Poliisi ampui käsiasetta kanniskellutta miestä Salossa – kysessä oli poliisin mukaan kuula-ase

Poliisi käytti keskiviikkoiltana ampuma-asetta poliisia kohtaan uhkaavasti käyttäytyneen miehen pysäyttämiseksi, kertoi Lounais-Suomen poliisi eilen tiedotteessa.

Poliisipartio oli hälytystehtävällä Salossa sijaitsevassa kerrostalossa,  jonka asukas oli soittanut hätäkeskukseen.

– Asunnolta tavattiin uhkaavasti käyttäytynyt mies, jolla oli käsiase esillä. Poliisin käskyistä huolimatta mies ei luopunut aseestaan, kertoi tutkinnanjohtaja Matti Airaksinen keskusrikospoliisin tiedotteessa torstaina.

Poliisi kertoo pysäytäneensä miehen ampumalla tätä jalkaan, minkä seurauksena mies luopui aseestaan. Mies sai ensiapua tapahtumapaikalla, ja hänet kuljetettiin sairaalahoitoon. 

– Alustavan tarkastelun perusteella miehen hallussa ollut ase oli kuula-ase, joka on nyt toimitettu tarkempaan tekniseen tutkimukseen, sanoo Airaksinen.

Poliisin mukaan asunnossa ei ollut tapahtuma-aikana muita henkilöitä, eikä tilanteesta ei aiheutunut välitöntä vaaraa ulkopuolisille.

Keskusrikospoliisi tutkii tapahtunutta virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Poliisin voimankäytön osalta tapahtumat ovat selvitettävinä valtakunnansyyttäjän toimistossa.

Lue myös:

    Uusimmat