Poliisi epäilee syrjintää kampaamossa: Työntekijä epäili rahaa vääräksi ja kommentoi ennakkoluuloisesti asiakkaan taustaa

Romanit vaativat loppua syrjinnälle – romaninuorten neuvoston puheenjohtaja kertoo, miten syrjintään saataisiin muutos 3:53
Romanit vaativat loppua syrjinnälle – romaninuorten neuvoston puheenjohtaja kertoo, miten syrjintään saataisiin muutos.

Helsingin poliisilaitos kertoo tutkivansa epäiltyä syrjintätapausta kampaamossa.

Poliisi epäilee, että kampaamon työntekijä olisi käyttäytynyt asiattomasti. Maksutapahtuman yhteydessä kampaaja olisi epäilyn mukaan esittänyt asiakkaasta ja hänen kansanryhmästään erilaisia stereotyyppisiä väitteitä. Halventavat lausunnot koskisivat muun muassa sitä, että asiakkaan käteinen raha olisi väärennettyä.

Myös sivulliset kuulivat keskustelun.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Juha-Matti Suominen ei halua MTV Uutisille tarkemmin arvioida, mitä kansanryhmää teosta epäily ajatteli asiakkaan edustavan. 

– Meneillään on rasisminvastainen viikko, ja haluamme kiinnittää erityistä huomiota syrjintään ja viharikoksiin. Samalla muistutamme, että viharikosepäilyistä kannattaa aina tehdä poliisille rikosilmoitus, hän kertoo poliisilaitoksen tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että viharikoksella tarkoitetaan rikosta, jonka motiivina on ennakkoluulo tai viha uhrin edustamaa kansanryhmää kohtaan. Kansanryhmä voi tässä tarkoittaa esimerkiksi henkilön etnistä ja kansallista taustaa tai esimerkiksi seksuaalista suuntautumista.

Suominen antaa esimerkeiksi yleisistä viharikosten rikosnimikkeistä kunnianloukkauksen, laittoman uhkauksen ja pahoinpitelyn.

Nyt puheena olevassa kampaamotapauksessa poliisi epäilee kunnianloukkausta ja syrjintää.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluva mies joutuu naista useammin viharikoksen kohteeksi:"Homous on miehille yhä iso rasite" 7:27
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluva mies joutuu naista useammin viharikoksen kohteeksi:"Homous on miehille yhä iso rasite".

Lue myös:

    Uusimmat