Poliisi: Alaikäiset pojat räjäyttivät Savonlinnassa pullopommin tarkoituksenaan häiriköidä Pride-tapahtumaa

Poliisin mukaan tilanteesta ei aiheutunut vaaraa.

Savonlinnassa lauantaina räjäytetyllä omatekoisella pommilla oli tarkoitus häiriköidä Pride-tapahtumaa, kerrotaan Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

Pommi oli tehty viemärinavausaineesta eli se oli niin sanottu pullopommi tai "putkireiskapommi".

Savonlinnan Pride järjestettiin Joel Lehtosen puistossa. Poliisin mukaan pommi räjäytettiin viereisen talon sisäpihalla niin, että Pride-tapahtuman ja räjähdyksen välissä oli talo. Tilanteesta ei poliisin mukaan aiheutunut vaaraa kenellekään.

Poliisi epäilee teosta kahta alaikäistä poikaa. He ovat poliisin mukaan molemmat alle rikosoikeudellisen vastuuiän, eli alle 15-vuotiaita.

Poliisi kertoi lauantaina saaneensa pojat kiinni niin sanotun pullopommin räjäytyksen jälkeen ja luovuttaneensa heidät vanhemmilleen.

Tuolloin poliisi kertoi asiaa tutkittavan räjähdesäännösten rikkomisena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitona.

Pride-tapahtumissa häirintää tänä vuonna

Pride-tapahtumissa on tänä vuonna koettu muuallakin häirintää. 

Muun muassa heinäkuun alussa poliisi poisti Helsinki Pride -tapahtumaan liittyneestä drag-satuhetkestä ulkopuolisia henkilöitä, jotka jakoivat sukupuolivähemmistöjen vastaisia lehtisiä.

Pohjanmaan poliisi puolestaan kertoi heinäkuussa tutkivansa tapausta, jossa kotitekoinen pommi räjäytettiin Lapuan kirjaston tuulikaapissa. Tekopaikan lähistöllä oli tuolloin samaan aikaan käynnissä Pride-tapahtuma.

Poliisi ei kuitenkaan epäillyt, että pullopommi olisi suunnattu Pride-tapahtumaa vastaan. Teosta epäiltiin neljää 14–15-vuotiasta lapualaisnuorta.

Viikkoa myöhemmin Pohjanmaan poliisi kertoi tutkivansa Lakeuden Sateenkaari -yhdistyksen Instagram-tilille tehtyjä uhkauksia. Poliisin mukaan uhkaukset liittyivät Lapualla järjestettyyn Pride-tapahtumaan ja yhdistystä uhattiin muun muassa ampumisella ja verilöylyllä.

Uhkauksien tekijän poliisi kertoi olleen eteläpohjalainen alle 18-vuotias nuori.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja