Poliiseja kiellettiin säilyttämästä nuuskatorneja poliisilaitoksella Helsingissä – muistutus nuuskalaeista "epäselvyyksien" takia

2:30
Nuuskan laittoman maahantuonnin kerrotaan räjähtäneen ja ammattimaistuneen entisestään koronavuonna.

Helsingin poliisilaitos on kieltänyt työntekijöitään säilyttämästä nuuskatorneja poliisilaitoksen tiloissa. Päätös tehtiin kesäkuun puolivälissä.

Poliisilaitokselta kerrotaan, että määräys on tehty "väärinkäsitysten välttämiseksi".

Poliisilaitoksen työntekijät saavat yhä pitää hallussaan nuuskaa ja käyttää sitä esimerkiksi tauoilla, kun nuuska on hankittu laillisesti omaan käyttöön.

Vastaavia ohjeita annettu esimerkiksi Oulussa

Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan, että päätös tehtiin, koska nuuska-asioihin on liittynyt epäselvyyksiä poliisissa muualla, eli jonkin toisen poliisilaitoksen alueella. Käytännössä kyse voi olla esimerkiksi epäily nuuskan välittämisestä. Tulli ei kommentoinut asiaa kysyttäessä MTV Uutisille.

Poliisihallituksesta kerrotaan, että sen tietojen mukaan vastaavia muistuksia nuuskalainsäädännöstä on annettu muillakin poliisilaitoksilla, kuten Oulussa vuonna 2017. Sen tiedossa ei kuitenkaan ole onko vastaavia nuuskaa koskevia määräyksiä annettu muualla.

Poliisihallituksesta kerrotaan, että se ei suunnittele tarkempaa virallista ohjeistamista aiheesta poliisille valtakunnallisesti. Se kertoo kuitenkin seuraavan aiheeseen liittyvää keskustelua.

– Tarkoituksena on, että nuuskan hankkimiseen ja valvontaan liittyvät periaatteet käydään läpi poliisin valtakunnallisissa henkilöstöhallinnon, rikostorjunnan ja oikeudellisten asioiden verkostossa, jotta oikeat käytännöt jalkautuvat poliisiyksiköihin. He myös viime kädessä vastaavat tarvittavista toimenpiteistä alueellisesti oman henkilöstönsä osalta työnantajan roolissa, Poliisihallituksesta kerrotaan.

Poliisihallituksesta kerrotaan, että sen tiedossa ei ole, missä määrin poliisin palveluksessa olevat henkilöt nuuskaa käyttävät.

– Lienee selvää, että poliisin palveluksessa on nuuskaa käyttäviä henkilöitä ja on yhtä lailla selvää, että poliisi ei vapaa-ajallaankaan voi syyllistyä nuuskaan liittyvään rikolliseen toimintaan, Poliisihallituksesta todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja