Pohtiko Kalle Rovanperä tosissaan radikaalia ratkaisua? Manageri kommentoi: "On käynyt mielessä"

Tällainen on Kalle Rovanperä toivoma jatko MM-sarjassa – manageri puhuu ennätyssopimuksesta 2:29
Tällainen on Kalle Rovanperä toivoma jatko MM-sarjassa – manageri puhuu ennätyssopimuksesta.

Rallin maailmanmestarien kohdalla suunnitelmat MM-kalenterin keventämisestä nousevat aika ajoin pintaan, mutta Kalle Rovanperän kohdalla tällaiseen tarttuminen olisi harvinaisen aikaista. Manageri Timo Jouhkin mukaan sellaista on todella pohdittu.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rallin kahdeksankertainen maailmanmestari Sébastien Ogier on kisannut viimeiset kaksi kautta vain osassa kisoista. Toinen ranskalaismestari Sébastien Loeb on puolestaan ajanut vajaita kausia tai yksittäisiä kisoja aina vuoden 2012 yhdeksännestä MM-voitostaan lähtien.

Manageri Timo Jouhki tuo ilmi, että Rovanperällä on ollut tulevan kauden suunnitelmiksi muitakin vaihtoehtoja kuin Toyota ja Hyundai. 22-vuotias suomalaiskuski on pohtinut oikeasti kokonaisen välivuoden pitämistä tai vain osittaisen kauden ajamista.

– Niitä on käyty aina silloin tällöin, ja kun lähdetään tekemään uutta sopimusta, täytyy tietenkin sellaisetkin asiat miettiä, Jouhki kommentoi MTV Urheilulle.

– Varmasti on käynyt ja onkin käynyt mielessä, että voisi ottaa lyhyempiäkin jaksoja tai jopa ihan sapattivuosia, mutta ei niitä ole ajatuksissa tässä vaiheessa, hän lisää.

Nuoresta iästään huolimatta Rovanperä on ajanut rallia ammattimaisesti jo pian kuuden vuoden ajan. Ennen Toyotalle siirtymistään hän oli täysammattilaisena kahden vuoden ajan Skodalla.

Sitä taustaa vasten sapattivuoden pitäminen tai ohjelman keventäminen on Rovanperänkin kohdalla helpompi ymmärtää.

– Kallella on ollut mielessä, että hän voisi sellaisen osakauden tehdä, koska hänkin ajaa ammattilaisena jo kuudetta vuotta, ja puoliammattilaisena jo sitä ennen 14 ikävuodesta lähtien, Jouhki muistuttaa.

MM-rallissa käynnissä tuolileikki – minne tähtikuskit suuntaavat? Asiantuntijat analysoivat 6:16
MM-rallissa käynnissä tuolileikki – minne tähtikuskit suuntaavat? Asiantuntijat analysoivat.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat