Mainos

Pohjoismaalaiset eivät hätkähdä Thaimaan levottomuuksia

Thaimaassa viime aikoina puhjenneet mellakat ja levottomuudet eivät ole vaikuttaneet suomalaisten matkailuintoon. Lomalaisten suosikkikohde pitää pintansa, vaikka maan poliittisesti epävakaa tilanne näkyy ja kuuluu pääkaupungin kaduilla.

Jatkuvat levottomuudet ja mielenosoitukset ovat puraisemassa suuren palan Thaimaalle tärkeästä matkailualasta. Asiantuntijat pelkäävät, että alalta katoaa tänä vuonna jopa 200 000 työpaikkaa.

Pohjoismaalaiset turistit eivät kuitenkaan pienestä hätkähdä.

- Esimerkiksi lentokenttämellakoiden aikana pohjoismaalaisten matkustuskäyttäytymisessä ei näkynyt muutosta. Sen sijaan muualta Aasiasta ja Amerikasta, myös Etelä-Euroopasta, Thaimaan-matkailu on vähentynyt, sanoo Finnmatkojen toimitusjohtaja Peik Martin.

Finnmatkojen kautta matkustetaan pääasiassa Etelä-Thaimaahan, jossa levottomuudet eivät ole näkyneet lainkaan.

- Meillä on kymmenkunta asiakasta Bangkokissa, mutta mitään ongelmia heillä ei ole tietääksemme ollut. Kohdepäällikkömme raportoi paikanpäältä päivittäin, ja myös heidän mukaansa tilanne on rauhoittumassa. Kehotamme ihmisiä välttämään mellakoivia väkijoukkoja, mutta muuten matkustajat voivat varautua normaaliin lomailuun, kertoo toimitusjohtaja Martin.

Ongelmia lähinnä julkisessa liikenteessä

Myös Tjäreborgin asiakkaita on Thaimaassa vain kourallinen.

- Yhtään matkaa ei ole peruttu eikä mitään huolestuneita kyselyitä ole tullut, kertoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

- Tällä hetkellä Thaimaa ei ole sesonkikohde, mutta myöskään tulevan talvikauden matkoihin levottomuuksilla ei ole ollut vaikutusta.

Myöskään Aurinkomatkoille ei ole tullut peruutuksia, eivätkä myöskään paikan päällä olevat matkailijat ole joutuneet levottomuuksien takia vaikeuksiin. Aurinkomatkojen kautta Thaimaassa on tällä hetkellä runsaat sata suomalaista: Bangkokissa kolmisenkymmentä, Pattayalla ja muilla ranta-alueilla noin sata suomalaislomailijaa.

Tjäreborgin Pucilowski korostaa, että levottomuudet vaikuttavat vain vähän matkailijoiden elämään. Ne kohdistuvat lähinnä poliittisiin toimijoihin ja rakennuksiin, joten lomailijat voivat tutustua maahan kaikessa rauhassa.

- Yllättävän vähän esimerkiksi Bangkokissa on jouduttu sulkemaan kauppoja tai nähtävyyksiä.

Finnmatkojen Peik Martinin mukaan viikonloppuna oli ongelmia muun muassa joukkoliikenteen sujuvuuden kanssa, mutta nekin ovat korjaantuneet mellakoiden laannuttua.

Levottomuuksien voittajia Malesia ja Vietnam

Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Jukka Salama on luottavainen sen suhteen, että Thaimaan hallitus, oppositio ja mielenosoittajat saavat sovittua kärhämänsä ennen suomalaisten sesonkiaikaa, joka alkaa marraskuussa.

Thaimaa on matkanjärjestäjälle unelmakohde: hinnat ovat suomalaisille matalat, laatu ja palvelu on hyvää ja monipuolista.Mielikuvissa maa saattaa kuitenkin alkaa menettää suosiotaan turvallisena matkakohteena.

- Aasiassa Thaimaan naapurimaat, kuten Vietnam tai Malesia, voivat hyötyä tästä. Ja jos itä ei enää tunnu hyvältä vaihtoehdolta, niin matkailijat suuntaavat länteen esimerkiksi Karibian alueelle tai Brasiliaan, Salama arvelee.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.