Mainos

Pohjois-Savon sähkölinjat kuntoon illan aikana

Suurin osa Pohjos-Savon sähkövioista on saatu korjattua.

Tuhannet kotitaloudet kärsivät Pohjois-Savossa sähkökatkoista eilisiltaisen räntäsateen takia. Märkä lumikuorma aiheutti runsaasti vikoja Atro Oyj:n jakeluverkossa. Pahiten myrsky koetteli Kiuruvettä, Vieremää, Lapinlahtea ja Pielavettä. Yksittäisiä sähkövikoja oli lisäksi Nilsiän ja Siilinjärven alueilla.

- Pahimmillaan tilanne oli yöllä yhden kahden maissa. Silloin ilman sähköä oli arviolta 5900 taloutta, kertoi käyttöpäällikkö Pekka Miettinen Atrosta.

Miettisen mukaan sunnuntaina päivän hämärtyessä sähköttä oli vielä liki tuhat taloutta, mutta tavoitteena oli saada kaikki viat korjattua illan aikana. Alkuviikosta korjausryhmät jatkavat lumen karistelua linjojen lähelle kallistuneista puista.

Sähkövikoja korjasi noin 60 miehen porukka. Yhtiöllä on noin 10 000 kilometriä sähköverkkoa ja siitä 70 prosenttia metsiä halkovia ilmajohtoja.

Atro on entinen Savon Voima. Sen jakeluverkko kattaa Pohjois-Savon ja ulottuu myös Etelä-Savoon Pieksämäen seudulle. Tällä kertaa sadealue liikkui jakelualueen pohjoisosissa Savon ja Kainuun rajalla. Sadetta tuli myös Keski-Suomen pohjoisimmissa kunnissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.