Pohjois-Karjalan muuttokampanjat tuoneet tulosta

Paluu- ja maallemuuttajia Pohjois-Karjalaan houkutteleva Tulomuuttopalvelut-hanke on osoittautunut menestyksekkääksi.

Pohjois-Karjalan liitto arvioi, että hankkeen kautta on houkuteltu jo noin 600 ihmistä muuttamaan maakuntaan. Yhteydenottoja on tullut aina Australiasta ja Keski-Euroopasta asti, mutta erityisesti Ruotsista ja pääkaupunkiseudulta.

Suomessa on syntynyt useita maallemuuttohankkeita, ja vauhti näyttää kiihtyvän. Näinä päivinä julkistetaan mm. valtakunnallinen internetpalvelu Maallemuutto.info.

Pohjois-Karjalan Tulomuuttopalvelut on toiminnan uranuurtajia.
-Tulomuuttopalvelut on runsaan kolmen vuoden aikana tavoittanut erilaisin kampanjoin ja yhteydenotoin kymmeniä tuhansia joko Pohjois-Karjalasta muuttaneita tai maakuntaan jonkinlaiset siteet omaavia ihmisiä sekä niitä, joilla ei ole mitään siteitä maakuntaan, kertoo Reijo Muje Pohjois-Karjalan liitosta.

Tulomuuttohanke aloitettiin juuri niihin aikoihin, kun lamanjälkeinen poismuutto maakunnasta oli pahimmillaan. Silloin maakunnan väkiluku kutistui vuosittain puolellatoista tuhannella asukkaalla. Nyt poismuutto on hiljentynyt, jos kohta Pohjois-Karjala on yhä muuttotappiomaakunta.

-Parhaillaan tehdään työtä parinsadan aktiivisen tulomuutosta kiinnostuneen kanssa käytännön kysymysten ratkaisemiseksi. Kiinnostuksesta kertoo sekin, että Tulomuuton kotisivuilla ja Tuutsie.fi-verkkolehdessä käy kuhina, kertoo Muje.

Tulomuuttopalvelut auttaa yksilöllisesti muuttoa harkitsevia saamaan tietoa työ- ja yritysmahdollisuuksista, kunnallisista palveluista, harrastuksista ja erilaisesta toimitila- ja asuntotarjonnasta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja