Mainos

PKK tukee Öcalanin vetäytymiskehotusta

Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n johto ilmoittaa tukevansa järjestön johtajan Abdullah Öcalanin kehotusta, jonka mukaan PKK:n pitäisi vetää joukkonsa Turkista syyskuun alkuun mennessä.

-Puolueemme julistaa, että se kannattaa täydelleen puheenjohtajamme, toveri Abdullah Öcalanin historiallista julistusta, sanottiin PKK:n neuvoston lausunnossa. Öcalan sanoi tiistaina asianajajiensa välityksellä julkistetussa lausunnossa, että PKK:n pitäisi lopettaa aseellinen taistelu ja vetäytyä Turkista muihin maihin.

Öcalan vetosi myös Turkin viranomaisiin ja kehotti näitä vastaamaan hänen vetoomukseensa. Öcalan vetosi myös ulkovaltoihin ja kansainvälisiin järjestöihin. Öcalanille langetettiin kuolemantuomio 29. kesäkuuta turvallisuustuomioistuimessa. Tuomion mukaan Öcalan oli syyllistynyt Turkin valtioalueen hajotusyrityksiin tavoitteena uuden valtion perustaminen.

Turkin lehdissä on viime päivinä arveltu, että Öcalanin kehotus on ennen muuta yritys välttyä hänelle julistetun kuolemantuomion täytäntöönpanolta. Turkin syyttäjänvirasto kehotti tänään maan korkeinta oikeutta olemaan muuttamatta Öcalanin kuolemantuomiota.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.