Pitkän linjan Red Bull -insinööri paljasti Max Verstappenin suurimman puutteen: "Hän on rehellisesti sanottuna heikko"

Vuosina 2015–2022 Red Bullin johtavana kisainsinöörinä työskennellyt, sittemmin tallin kuljettaja-akatemian johtoon siirtynyt Guillaume Rocquelin kertoo ranskalaisen Eurosportin podcastissa mietteitään tallin ykköstähdestä Max Verstappenista.

Tällä ja viime kaudella maailmanmestaruuden voittanut Verstappen ajaa Red Bullilla jo seitsemättä kauttaan, joten 25-vuotias hollantilainen on ehtinyt tulla Rocquelinille hyvinkin tutuksi.

Puolitoista viikkoa sitten Meksikossa F1:n yhden kauden voittoennätyksen rikkonut Verstappen on johdattanut Red Bullin tämän kauden ylivoimallaan tallin ensimmäiseen tuplamestaruuteen sitten vuoden 2013. Tuolloin Sebastian Vettel saavutti Red Bullilla viimeisen neljästä mestaruudestaan.

– Sebastian oli meille tullessaan Maxia kokonaisvaltaisempi. Hän oli käynyt Michael Schumacherin, idolinsa, koulun, Rocquelin sanoi podcastissa Onestopstrategy-sivuston mukaan.

Vettelin mestaruusvuosina hänen kisainsinöörinään toiminut Rocquelin sanoo Verstappenin olevan kokonaisvaltaisesti yhä saksalaiskuljettajaa jäljessä.

– Maxilla on ehkä enemmän luontaista lahjakkuutta. Siihen hän on nojannut.

Rocquelin kuvailee Verstappenin olleen persoonaltaan aina johtava kuljettaja, mutta teknisellä puolella on vielä varaa kehittyä.

– Maxilla on valtava itseluottamus. Hän tietää, mitä haluaa, ja on erittäin suora. Hän johtaa asenteellaan ja tuloksillaan.

– Teknisesti hän on rehellisesti sanottuna heikko verrattuna muihin kuljettajiin, joiden kanssa olen työskennellyt. Hän voi yhä kehittyä teknisellä puolella ja siinä, miten auton kehitystyötä viedään eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat